Zokniban, ahogy még sosem csináltad!

2013 Január 06

Nem töltünk túl sok időt azzal, hogy kiválasszunk a boltban egy pár zoknit. Miért is tennénk, hiszen leginkább a funkciója miatt szeretjük. Viszont, mint tudjuk, a lényeg mindig a részletekben rejlik, így zoknisfiókunk is több megbecsülést érdemelne.

Az egész megjelenésünket nevetségessé teheti egy nem odaillő, rosszul választott zokni. Ezért itt van néhány alapszabály, amiket mindig, mindenhol ajánlott betartani!

1. Sose látszódjon a zokni széle. Akkor sem, ha leülünk. Ha mégis így van, akkor valószínűleg a zokni túl rövid. Hosszú nadrág esetében tehát inkább hosszabb darabot vegyünk fel, mert az a biztos.

2. Ha rövidnadrágot viselsz, akkor az előző szabálynak épp az ellenkezője lép érvénybe. A lehető legrövidebb legyen ilyenkor a zoknid, a legjobb például a titokzokni.

3. Vicces, mesefigurás, képregényes, karácsonyi, zászlót ábrázoló, tarka-barka zokni? SOHA! Ezeket ne keverjük össze a csíkos, kockás, vagy más mintázatú elegáns, férfias darabokkal. Nem ugyanaz...

zokniban-ahogy-még-sosem-csináltad

4. A legfontosabb szabálya a zokni viselésének: cseréld le időben!

5. A klasszikus, egyszerű darabok az öltönyös eseményekre, vagy az üzleti tárgyalásokra valók. Színét mindig a nadrágéval egyeztessük, sohasem a cipőnkével!

6. Nem csak a színeket, de az anyagokat is vegyük figyelembe. Ne társítsuk például a fényeset a matt színűvel, vagy a vékony anyagú nadrágot vastag, télizoknival.

7. A fehér zokni sportoláshoz, mozgáshoz való.

A zokni, mint kiegészítő

Ha egy új szintre szeretnél lépni a zokniddal való kapcsolatodban, akkor itt az ideje a színes zokninak. Ugyanúgy kell kiválasztani, mint a nyakkendőt. Passzoljon az ingedhez, felsődhöz, de ne legyen ugyanolyan színű. Kontrasztos színekkel próbálkozz, vagy bátran válassz a drapp, vagy a szürke pulcsidhoz egy élénk színű zoknit! Egy jó kis színfoltot visz majd az öltözködésedbe, mint ahogy egy sál tenné.

zokniban-ahogy-még-sosem-csináltad

Ha csíkos, pöttyös, vagy kockás zoknit szeretnél, annak sincs semmi akadálya. A legjobban akkor néz ki, ha a mintában jelenlévő szín megy az ingedhez, nyakkendődhöz, vagy más, a derékvonaladon felül lévő ruhadarabhoz. Viszont ne vegyél fel csíkos zoknit, ha csíkos a pólód, de ne keverd egymással a különböző mintákat sem!

zokniban-ahogy-még-sosem-csináltad

forrás: fashionbeans.com

 

Megtekintések száma: 8540


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet