Hova tűnt Merlina, a Tower hollókirálynője?

2021 Január 19

A legenda szerint még II. Károly idején döntöttek úgy, hogy a Towerben mindig kell, hogy legyen legalább hat holló, mert ha ezek elhagyják a várat, a monarchia összeomlik. Állítólag sok valóságtartalma nincs a történetnek, és valójában csak a 19. század végén váltak a hollók állandó lakóivá a Towernek, ám ennek ellenére ma már London legkedveltebb turistalátványosságai közé tartoznak a madarak. A legenda miatt úgy vigyáznak a madarakra, mint a kincsekre. Hat példány a kötelező, egy a tartalék.

A hollók az erődítmény területén szabadon élnek, hogy ne tudjanak elrepülni, szárnyukat megkurtítják. A saját névvel rendelkező madaraknak külön gondozója van. A Tower hollói ugyanolyan sorállományban szolgálnak, mint a katonák és rendőrök, így nem megfelelő magatartás esetén őket is „leszerelhetik”.S bár szárnyukat megnyesik, időnként mégis előfordult, hogy egy-egy madárnak sikerült elszabadulnia.

Merlinával együtt eddig hét madár élt a kastélyban, amelynek saját keltető programja is van, ugyanis rendkívül nehéz hollót szerezni a kötelező létszám megtartásához. Merlina a madárcsapat vezére volt, a Tower hollóinak királynője. Már 13 éve élt a toronyban, most azonban eltűnt. Már hetek óta nem látták, és ez aggodalomra ad okot. Az sem kizárt, hogy már nem él. Mind a hollótársak, mind a hollóőrök nagyon szerették őt. A torony hollóőrei úgy nyilatkoztak, nem tervezik gyorsan megtalálni Merlina utódját.

Szerző: Udvardi Csilla

hollo

 

Megtekintések száma: 10072


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet