Mexikó 7 legbrutálisabb drogkartelljei akkor is kinyírnak, ha rosszkor vagy rossz helyen

Wednesday, June 13, 2018

A brutális drogbandák nem riadnak vissza az emberrablástól és a kíméletlen kínzástól sem ha célt akarnak érni az üzletben, egy halálos ítéletet pedig szemrebbenés nélkül kimondanak riválisukra, rendőrökre vagy akár egy rosszkor, rossz helyen sétáló szemtanúra is.

7.) Tijuana kartell

Az Arellano testvérek a 90′ -es években még elég sikeresen irányították a kartellt, annyira, hogy a rendőrségtől kezdve a törvényhozásig, mindenhol voltak embereik. Aztán kegyetlenkedéseik és véres leszámolásaik, amik közül a legnagyobb 1998-ban történt, amikor 18 rivális bandatagot nyírtak ki, a bandát olyannyira szétzilálták, hogy mára titokban szerveződnek, és nem akadnak össze nagyobb riválisokkal.

6.) Az “Új” Juarez kartell

Mexikó és az Egyesül Államok határán működő kartell sem épp fénykoprát éli. A korábbi vezető, Amado Carillo Fuentes haláláig heti kétszázmillió dollár értékű kábítószert szállítottak az Államokba. Ma már csak 2-3000 gyilkosságért tehetősek felelőssé, legalábbis ez a legrosszabb amit a számlájukra írhatnak. Fegyveres utcai bandáik gengszterstílusú leszámolásokba teszik el láb alól az ellenséges dílereket. Meggyilkolásuk előtt kegyetlenül megcsonkítják őket, ezzel üzenetet hagyva az ellenségeiknek.

5.) A Templomos Lovagok

Modern korunk Robin Hood -jai. A belépőjük rögtön felkeltette a figyelmet: egy felüljáróra felakasztott ember, rajta egy üzenettel, hogy azért kellett meghalnia, mert emberrabló volt. Saját riválisai mellett a gonoszakat ölik, ezért a hétköznapi lakosok körében is nagyon népszerűek, amolyan celebek.

4.) Jelisco Új Generáció Kartell, avagy a Los Mata Zetas

Ez sem túl régi banda, 2009 -ben kezdték meg működésüket. Egy teherautó platóján lévő három holttest mellett találták meg alapító okiratukat, amelyen Los Mata Zetas néven mutatkoztak be. Rögtön háborút is indítottak az összes többi kartell ellen, a piac átvétele az elsődleges célkitűzés, valamint megtisztítani az utcákat az erőszakos bűnözőktől. Legnagyobb húzásuk az volt, mikor 35 holttestet hordtak egy áruház mögé, majd másnap 67 halottat hozó leszámolást vittek véghez. A rendőrségnek külön akciócsoportja van, akik csak és kizárólag az Új Generációval foglalkoznak.

3.) Gulf kartell

A legrégebbi drogbanda Mexikóban. Egy pitiáner csempész alapította meg még 1930 -ban, és a legerősebbé nőtte ki magát. Ők felelnek a Kolumbiából, Guatemalából, Panamából és Mexikóból az Egyesült Államokba csempészett drogok logisztikai feladataiért, de emellett pénzmosásban, zsarolásban, emberkínzásban és fegyvercsempészetben is otthon érzik magukat. Az Új Generáció megalapulása után összeálltak, ám tisztázatlan körülmények miatt a kezdeti jó kapcsolat megromlott. Régi motorosaik jelentős része az Új Generációnál folytatta tevékenységét, ezért a Gulf kartell ereje jelentősen csökkent.

2.) Los Zetas

azért nagyon veszélyesek, mert technológiailag a legjobban felszerelt bandának számít. A Los Zetast egy csapat, a hadsereg különleges egységeiből kilépett tisztek alapították, így a gyilkosságokat profin hajtják végre, amolyan összehangolt katonai akció keretein belül. 2010 -ig a Gulf kartellel voltak, aztán külön utakon folytatták tovább. 2008-ban ők követték el a San Fernandóban történt leszámolást, melyben 193 ellenlábas és civil vesztette életét. Rutinná vált, hogy olyan helyekre dobálnak be kézigránátot, ahol rengeteg az ellenségük, és nem számít, hogy mindeközben hány civil veszti életét a támadásban.

1. ) A Sinaloa kartell

A világ legerősebb kartellje egyeduralkodó a drogpiacon. Annak ellenére, hogy 2012-ben a szervezet 14 rendőr és bíró levágott fejét postázta a különböző hivatalokba, máig zavartalanul működik, mert senki nem bírja őket megfogni. A szervezet vezetője, El Chapo a vesztegetés híve, úgyhogy akinek van mit a zsebbe dugnia, annak biztosan nem esik bántódása.

Forrás: Szevaszfaszi.hu

 

Megtekintések száma: 11345


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet