A nyelvtanulási jelenség — 5 ok, amiért 1,000,000 ember applikációs lehetőséget veszi igénybe a nyelvtanuláshoz

2016 November 27

Több, mint 1.000.000 ember veszi igénybe a technológia adta lehetőséget a nyelvtanulásban. Megvizsgáltuk, hogy az aplikáció-alapú tanulás miért vált ilyen népszerűvé, és, hogy milyen előnyökkel jár a hagyományos módszerekkel szemben.

A Facebook-nak jelenleg, mintegy 1,6 milliárd felhasználója van, ami a föld népességének egynegyedével egyezik meg. Ez a szám még inkább meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a föld 7,2 milliárdos népességéből, 3,3 milliárd csatlakozik az internethez – a Facebookra regisztráltak száma a fele a világ összinternethez csatlakozók számának.

A másik internetes óriás, a Google, napi, mindegy 4 milliárd keresést bonyolít le. Az információs korunk a beharangozott hiper-kapcsolódásnak az elérhető skálán, egy új értelmezést ad. Kétnaponta ugyanolyan mennyiségű információt generálunk, mint azt a civilizáció hajnalától 2003-ig – öt exabájt – és az alapelvek nevét és alap eredetét kategorizáljuk és indexáljuk ezt az információt, annak közvetítétésére, hogy, hogyan lépjünk egymással kapcsolatba, és formáljuk a csatornákat, amelyen keresztül a hatalmas emberi tudást tároló csatornákhoz hozzáférhetünk.

A Google és a Facebook címeket, és az alapvető ember szükségleteket kielégítő, nevezetesen, az információhoz és a társadalmi interakcióhoz való hozzáférést, lélegzetelállító skálán, cégek működtetik. A siker titka: azonosítani, vagy létrehozni egy igényt, valamint létrehozni egy terméket, vagy szolgáltatást, ami kielégítik ezt az igényt. A mi hálózatba kapcsolt világunkban ez globális szintű: az Über taxit tud neked szerezni az Atlanti óceán bármely partján, az Airbnb lakást tud biztosítani számodra Bombayben, vagy Buenos Airesben, és a Foodora ételt tud kiszállítani Birminghamban, vagy Berlinben.

Azonban, mi történik, ha egy internetes társaság nem az igényre, hanem a törekvésre fókuszál? Össze tudja ez is hozni emberek ezreit a közös vágyban, hogy nagyobb tudásra tegyenek szert?

2007-ben a Babbel nyelvi szakértői meghatároztak egy módszert, amivel a nyelvtanulás könnyű, hatékony és bárki számára elérhető. Előre menve 9 évet az időben; a négy alapító megsokszorozta, több mint négyszáz nyelvszerelmesre a létszámot – ezek között vannak, nyelvészek, tanárok, több nyelven beszélők (poliglottok – fordító), és szövegszerkesztők, - akik a tanfolyamokat, tizennégy különböző nyelven, és hét különböző anyanyelven előkészítik, amelyek megegyeznek kilencvennyolc kombinációjú személyre szabott képzéssel.

Tehát, ki dolgozta ki?

A számok önmagukért beszélnek: több mint 1.000.000 ember döntött úgy, hogy a Babbel segítségével tanuljon nyelvet, és ez a szám nő. De miért ilyen népszerű a Babbel applikáció? Kiválasztottuk az öt fő okot:

1. Az emberek

Berlin, Kreuzberg kerületében egy rügyező nyelv-imádók közösségéből nőtt ki, a Babbel HQ azóta egy háznyi, széles körű szakértői egyesületté fejlődött, azzal a közös céllal, hogy létreahozzák a lehető legjobb nyelv oktatói eszközöket. Ez az egész, olyan, hm …, fensőségesnek hangzik, de, amint az Eric Schmidt elmondta a héten, ez a törekvés nagy vonzerővel rendelkezik. 

Egy cég, amelynek specialistákra van szüksége, kilencvennyolc nyelvpárosításban, meg kell találnia a megfelelő embereket, legyen az egy olasz nyelvész, aki indonéz nyelvkurzust vezet, vagy egy grafikus, aki képes megtervezni, és tud segíteni a hét nyelv megjelenítésében. Ez elengedhetetlen egy többnyelvű, interkultúrális kompetenciákkal felruházott cég esetében, amelynek valóban egyedülálló a topográfiája, és páratlan innovációs potenciál a világban nyelvtanulás terén.

2. A termék ÉS a szolgáltatás

Az applikáció-alapú tanulásnak van néhány előnye. Kényelmes: az okostelefonja mindig Ön mellet van, feltöltött és kész Önt a mai élet labirintusán átvezetni, kezdve egy finom érintéssel reggel a „szundi’-hoz, az esti, érzelem-fűtött „jó éjt” üzenetig a szeretett kedveshez.

Továbbá, egy online termék folyamatosan javul és frissül, és elmossa a termék és a szolgáltatás közti különbséget. A Babbel tanulók fejlődését mérik, és bár, az egyesítés helye, a tanfolyamokon belül nehéznek bizonyul, de optimalizálják, annak érdekében, hogy biztosítsák, az információ a lehető leghatékonyabb eljutását a tanulókhoz. Igen, igaz, hogy a német nyelvtan időnként komplikált, és, hogy a francia szavakat nem úgy ejtjük, ahogy írjuk, de pontosan ez, az, amikor jól jön a Babbel, ami büszke arra, hogy a bonyolultat leegyszerűsíti.

3. A tanulók

Mind az egy millió tanulónak megvan a saját története, mindenkinek megva a saját oka, hogy megtanulja a nyelvet. Mivel a Babbel gyakran kapcsolatba lép velük, néhány igazán ösztönző történettel találkoznak. Gianni, például, a 101 évével, valószínűleg a legidősebb tanuló. Egy technophile, aki hosszú ideje használja a Skype-ot, hogy a New Yorkban élő lányával beszélhessen, és arra használja, hogy a dédunokája nevelőnőjével beszélgessen angolul. Cecilia szintén olasz, de régóta külföldön él és több nyelven beszél. Most németül tanul a Babbellel, mert egy pár éven belül Berlinbe tervez költözni. 

A Babbelesek maguk is kíváncsiak a többi Babbelesre, így például részt vettek már számos kihívásban, hogy megadott időn belül, ki mennyit tud tanulni, legyen az török nyelv hét nap alatt, vagy francia egy hét alatt …

4. Az újság

A Babbel Magazint két éve alapították, azzal a céllal, hogy elősegítse a nyelvvel kapcsolatos témákban és kultúrában a szórakoztató, oktatási cikkek, grafikak és videók népszerűsítését. Hat nyelven, angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul és portugálul jelennek meg a cikkek, és havonta, több mint tíz millió ember látogatja a lapot. A szerkesztőség most tizenhárom emberből áll, nyolc különböző országból, és mindenféléről olvashatunk benne, az ikrek titkos nyelvétől kezdve, egészen addig, hogy a nemzetközi csapatok focistái hogyan kommunikálnak egymással. Amennyiben ez vonzó az Ön számára, akkor, máris regisztrálhat a Bebbel oldalon és megkapja a magazin legfrissebb cikkeit.

5. A jövő

Mesterséges intelligencia, virtuális valóság, kiterjesztett valóság ... A Sci-fi gyorsan a tudomány valóságává válik. Az oktatási ágazat gyakran lemaradt más iparágak, mint például a szerencsejáték és az utazás mögött, az új digitális technológiák beolvasztása és felhasználása terén. A Babbel ezen szeretne változtatni – az innováció serkentése érdekében, azért, hogy az oktatás is egyidőben lépést tartson a szárnyaló informális tendenciával, az autodidakta tanulásban, ami már belépett az Információ Korába.

Csatlakozzon a nyelvtanulókhoz!

technika technológia tech

 

Megtekintések száma: 187410


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet