A világ legnagyobb repülőgépe

2019 Szeptember 13

A világ legnagyobb repülőgépének - amelyet a Seattle-i, Stratolaunch épített -, 2011-ben kezdődött meg a tervezése, Paul Allen, a késői Microsoft alapítójának ötlete nyomán.


 A 117 méter!! szárnyszélességgel rendelkező 2,5 tonnás gigantikus repülőgép nemrég tette meg első útját a mojavei légi és űrközpontból, Kaliforniában.

 A Stratolaunch egy speciálisan tervezett repülőgép, amelynek a műholdak föld körüli pályára állításában lesz jelentős szerepe. Ez egy alternatív módszer a műholdak indítására, a többlépcsős rakéták szokásos eljárásával szemben a különböző űrügynökségek számára világszerte. Egy gazdaságosabb módja annak, hogy a katonaság, a magánvállalatok és még a NASA is műholdakat indítson. A Stratolaunch célja, hogy a műholdak űrbe juttatását olyan egyszerűvé tegye, mint a légi közlekedést. A vállalat már bejelentette, hogy a Northrop Grumman lesz az első ügyfele, aki a Stratolaunch-et fogja használni a Pegasus XL rakéta űrbe történő küldésére. A repülőgép várhatóan jövőre indítja el az első műholdat.

https://twitter.com/thejackbeyer/status/1117067150169034752

M.Peet

Via Luxurylaunches

Big plane A világ legnagyobb repülőgépe

 

Megtekintések száma: 51492


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet