Bemutatkozik a Meta: A Social Technology Company

2021 Október 30

kép: facebook.com

Mark Zuckerberg vezérigazgató tegnap a Connect 2021-en bemutatta a Meta-t, amely egy új cégmárka alá gyűjti össze alkalmazásainkat és a különböző technológiákat. A Meta középpontjában a metaversum életre keltése áll majd, és segít az embereknek kapcsolatot teremteni, közösségeket találni és vállalkozásokat fejleszteni.

A metaverse a mai online közösségi élmények hibridjének fog tűnni, néha három dimenzióra kiterjesztve vagy a fizikai világba vetítve. Lehetővé teszi majd, hogy akkor is magával ragadó élményeket osszon meg más emberekkel, amikor nem tudnak fizikailag együtt lenni - és olyan dolgokat tegyenek együtt, amelyeket a fizikai világban nem tudnának megtenni. Ez a közösségi technológiák hosszú sorának következő fejleménye, és új fejezetet nyit a cég számára. Mark többet is elárult erről a jövőképről az alapító levelében.

Az évente megrendezésre kerülő Connect konferencián a kiterjesztett és virtuális valóság (VR)  fejlesztői, tartalomkészítők, marketingesek és még sokan mások találkoznak, hogy megünnepeljék az iparág lendületét és növekedését. Az idei virtuális eseményen azt vizsgáltuk, hogy a következő évtizedben milyen lehet a metaversusban megélt élmény - a társadalmi kapcsolatoktól kezdve a szórakoztatáson, játékokon, fitneszen, munkán, oktatáson és kereskedelmen át. Bejelentettük továbbá, hogy új eszközökkel segítjük a metatérbe való építkezést, köztük a Presence Platformot, amely új vegyes valóság élményeket tesz lehetővé a Quest 2-n, valamint 150 millió dolláros beruházást az immersív tanulásba, hogy a következő generációs alkotókat képezzük ki.

A Meta olyan technológiákat épít, amelyek segítenek az embereknek kapcsolatot teremteni, közösségeket találni és vállalkozásokat fejleszteni. Amikor a Facebook 2004-ben elindult, megváltoztatta az emberek kapcsolatteremtésének módját. Az olyan alkalmazások, mint a Messenger, az Instagram és a WhatsApp további milliárdok számára tette elérhetővé világszerte. Most a Meta a 2D képernyőkön túl az olyan magával ragadó élmények felé mozdul el, mint a kiterjesztett és virtuális valóság (VR), hogy segítsen a közösségi technológia következő evolúciójának megteremtésében.

A teljes Connect tartalmat a meta.com oldalon tekintheti meg, és többet megtudhat arról, hogy a metaversus hogyan nyitja meg az új lehetőségeket. 

forrás: facebook.com

technológia facebook marketing instagram jövő whatsapp social media

 

Megtekintések száma: 26421


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet