Borsos árú, de bámulatos a Google megatabletje

2016 Október 30

A Google által gyártott óriási méretű tabletre igen büszke lehet a cég, ugyanis jól sikerült darabról van szó, még annak ellenére is, hogy az árazása nem az átlagos pénztárcával rendelkező vevőkre van szabva.

A borsos ár, és a hatalmas méret nem éppen nyerő a mai felhasználói világban. A felhasználók eleve miért akarnának nagyméretű tablettel rohangálni a metrón, vagy a villamoson? A magas árat pedig végképp nem értik sokan.

A válasz azonban nagyon egyszerű: A Google ugyanis inkább vállalatoknak szánja ezt a ketyerét, mintsem az átlagembernek.

Az Early Adopter Program keretében először csak néhány cégnek teszi elérhetővé a Google a Jamboard nevű androidos megatabletet, de jövőre már bárki megveheti.

Hatalmas, közel 139,7 centiméteres kijelzője van, mely4K felbontásban képes megjeleníteni tartalmakat.

Nem túlzás azt állítani, hogy óriási érintőképernyőről van szó, a hagyományos irodai fehértáblák, a whiteboardok korszerű utódjáról.

Így már érthető a magas árazás is, hiszen ez a tablet gyakorlatilag egy digitális táblaként szolgálhat a nagyvállalatoknál, ami igen hasznos lehet. Diagramok, ábrák, statisztikák és prezentációk megjelenítéséhez is kiváló lehet majd.

Ha már érintő képernyők: lehet rá írni érintőtollal, de akár az ujjunkkal is, és könnyen meg lehet osztani rajta tartalmakat okostelefonokról, táblagépekről.

A Jamboardon megosztott anyagokat el is lehet menteni felhőbe, nem meglepő módon a Google Drive-ra. Beépített HD kamera, hangszórók és wifi teszi lehetővé videokonferenciák tartását. A táblán még virtuális kiegészítő eszközök is használhatók, például digitális post-it cetlik.

A falra is szerelhető Jamboard amúgy nem olcsó, 6000 dollárba - ami közel 1,7 millió forint - kerül.

technika technológia tudomány

 

Megtekintések száma: 93374


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet