Borzalmasan szörnyű újítás a Facebook Messengerben!

2016 Október 17

Az új, innovatív megoldások nem mindig aratnak osztatlan sikert. Így van ez a rendkívül megosztó új funkció a Facebook Messengerben is!

Tudjuk, hogy idővel minden programnak, weboldalnak alkalmazásnak haladnia kell a korral, mert a fejlődés természetes velejárója az életnek.

Azt is tudjuk, hogy olykor ezek az újítások süket fülekre találnak, és a felhasználók a régi dolgok megtartásért háborognak.

Persze aztán pont ők azok, akik megszokják az újat, és később, évek múlva már azért a dologért fognak makacsul ágálni.

Most egy olyan funkció jelent meg a Facebook Messengerbe, ami minimum megosztotta a világ felhasználóinak zömét.

A Messenger alkalmazás tetején ugyanis megjelent szalag, ami tagadhatatlanul is egy igazi nagy koppintás.

A Snapchat alkalmazást sikerre vivő megoldást a Facebook először a tulajdonában álló Instagramhoz másolta le, és a mostani, Messenger Day névre hallgató újdonsággal immár tényleg a harmadik Snapchat született meg.

A lényege: gyorsan feliratozható és matricázható (mozgó)képekkel oszthatjuk meg ismerőseinkkel napunk történéseit.

Ez még önmagában természetesen nem is lenen baj, mert az új dolgokat általában mindig érdemes üdvözölni, de a megoldás mikéntje már erősen kérdéses, és rengeteg nyugtalanságot éreztet a felhasználókban.

Enyhén szólva sem ízléses, ahogy tálalták a dolgot. Ráadásul a Facebook láthatóan erőlteti a funkciót.

Ezt könnyen észre lehet venni, ugyanis a Messenger elindítása után véletlenül szinte mindig a napunkat firtató új sávba kattintunk bele, az ugyanis egy pillanattal később jelenik meg a programban.

A Facebook egyébként szereti a hasonló, nem fair rávezetést, az új funkciókra, máskor is előfordult már, hogy egy vadonatúj dolgot a felhasználók erőszakos „rávezetésével” promóztak.

Bosszantó, hogy ha a Messenger alkalmazásból küldünk valakinek egy fotót, akkor alatta rögtön azonnal megjelenik az az ominózus gomb, amivel hozzáadhatjuk a napunkhoz. 

Ráadásul ezt az új funkciót, tulajdonságot egyszerűen nem lehet kikapcsolni, legalábbis egyelőre, így a felháborodott felhasználók kénytelenek elviselni.

Elképzelhető, hogy ezen még a jövőben finomítanak, de jelenleg rengeteg felhasználó háborodott fel az új funkción, és azon, hogy ennyire direktben promózzák.

technika technológia tudomány tech alkalmazások facebook

 

Megtekintések száma: 30393


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet