Botrányos: Sorra robbannak szét, gyulladnak ki a Samsung telefonjai

2016 Október 10

A nagynevű márka kénytelen magyarázkodni, ugyanis botrány tört ki, mert a biztonságosnak mondott telefonjaik sorra tönkremennek, felrobbannak, agy épp kigyulladnak.

Azt ma már a Samsung is elismerte nemrégiben, hogy egy gyártási malőrnek köszönhetően a Samsung Galaxy Note 7 modell akkumulátora gyakran megolvad, vagy kigyullad, extrémebb esetekben akár fel is robbanhat.

Az egész botrány úgy robbant ki, hogy Amerika szerte több helyről olyan eseteket jelentettek, ahol ilyen típusú Samsung telefonok csak úgy lángra kaptak, majd porig égtek. Néhány esetben a környezetben és a tulajdonosukban is kárt tettek.

Korábban egy ausztrál hotelben gyulladt ki az a Samsung Galaxy Note 7, ami ezúttal nem csak önmagában okozott kárt.

A Redditen közzétett bejegyzés szerint a készülék teljesen kiégett, és egyúttal 1380 dollárnyi – közel 376.000 Ft - kárt is okozott a szállodai szobában.

Olyan esetek is történtek, amikor a készülék akkor gyulladt ki, amikor tulajdonosa éppen kézben tartva használat azt – így könnyebb égési sérülést szenvedett.

Tömeges visszahívások

Ez minden idők legnagyobb telefonbotránya, mely megmutatta az embereknek, és a fogyasztóknak, hogy egy ilyen hatalmas cég is tud nagyon alapvető és veszélyes bakit elkövetni. Ez a hiba és a felrobbanó, kigyulladó telefonok akár emberéletekbe is kerülhettek volna szerencsétlen esetekben.

A cég belső vizsgálata során kiderült, hogy a hibás akkumulátorok okozták a tüzet. Felhívták a figyelmet, hogy egymillió telefon közül mindössze 24 esetben fordult ez elő, azonban visszahívják az összes eladott telefont.

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója augusztus 19-én dobta piacra legújabb telefonját 10 országban, és eddig több mint 2,5 millió darabot adott el.

A tömeges visszahívások ellenére azonban a botrány úgy tűnik, hogy még tovább dagad.

A csere készülékek is hibásak?

Alig telt el ugyanis egy kis idő a csereprogram beindulása után, és egy hét alatt már az ötödik olyan beszámoló érkezett az USA-ból, mely szerint kigyulladt egy új Note7-es.

Vagyis a cég vagy simlisen hazudott, vagy megint hibázott. Lehet tippelni, hogy melyik a valószínűbb, de úgy néz ki, hogy ez a Samsung botrány nem hagy alább, és akár a cég jó renoméjába is kerülhet hosszabb távon.

Nemrég egy repülőn füstölt ki egy ilyen csere telefon, míg nem sokkal később egy 13 éves lány kezében, akinek szerencsére nem lett semmilyen baja az esetet követően.

Egy másik esetben egy férfi, mikor 5:45-kor felébredt, füsttel volt tele a hálószobája. Mint kiderült, az éjjeliszekrényre tett Galaxy Note7 gyulladt ki.

Az eset kapcsán a Samsung még nem nyilatkozott érdemben. Az Amerikai fogyasztóvédelmi hatóság viszont vizsgálódni kezdett az ügy kapcsán.

technika technológia mobilok mobiltelefonok botrány

 

Megtekintések száma: 24671


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet