Íme, itt a láthatatlan tévé!

2016 Október 09

Ha nincsen rá, akkor egyszerűen eltűnik az a láthatatlan tévé, melyet egy új technológiára alapozva fejlesztett ki Panasonic.

Hihetetlen, de valósággá válhat a jövő, és egy csipet sci-fi technológia jelenhet meg hamarosan a hétköznapjainkban, egész pontosan a nappalinkban.

Nemrég mutatta be a Panasonic a látványosnak ígérkező tévéjét, mely nem csak egy egyszerű tévé. Olyan technológián alapul, mely képes láthatatlanná tenni.

Igen, jól olvastad. Amikor nincs szükség a tévére, lehetőségünk lesz azt teljesen eltüntetni, mintha csak egy űrhajó panelje lenne.

Már januárban bemutattak egy hasonló korai prototípust, azonban ott még a befektetők és a közönség nem volt teljesen elégedett, ugyanis kikapcsolt állapotban is látni lehetett, hogy ott van a készülék.

A Panasonic ezért visszaküldte továbbfejlesztésre a készüléket, és előálltak egy olyan változattal, melyen nem látszik az, hogy ott van, ha ki van kapcsolva.

Pontosabban olyanná, mintha egy eltolható üvegajtó lenne a polcunk előtt. Ha megnyomunk egy gombot, vagy megfelelő kézmozdulatot teszünk, akkor bekapcsol a készülék, és megjelenik a televízió kijelzője.

Hogy ezt megvalósíthassa, a Panasonic OLED-re cserélte ki a „csak” átlátszó televízió LED-jét, és így kikapcsolt állapotban tényleg olyan a látvány, mintha nem is volna ott tévé.

S ha ez még nem volna elég, a láthatatlan televízió virtuális zenegépként is használható. A képernyő egyik felén lehet kiválasztani a számokat, míg a másik továbbra is teljesen átlátszó, illetve láthatatlan marad.

technika technológia tudomány

 

Megtekintések száma: 16214


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet