Megújul a Paint, és látványosabb lesz, mint valaha

2018 Április 20

Hamarosan megújul a Microsoft Paint. Noha nem fog a Photoshop babérjaira törni, és megmarad egy egyszerű alap programnak, zseniális változásokon megy keresztül.

Ki ne tudná, mi az a Paint? Ha van ilyen, az sürgősen pótolja be informatikai ismereteit, mert ezzel még a nők legtöbbje is tisztában van.

A Microsoft által a Windowsokhoz alapjáraton kiadott kicsiny képszerkesztő először még 1985-ben tűnt fel, akkor még nem volt az operációs rendszer része.

Hatalmas népszerűségnek örvendett akkoriban, de ezt részben annak is köszönhette, hogy nem nagyon volt komoly riválisa.

A másik eleme ennek a népszerűségnek az volt, hogy a Windows rendszerekbe integrálták, vagyis kéznél volt, és ez a kénelem központú felhasználónak sokat jelentett.

Azonban ahogy teltek az évek, szépen lassan teljesen kiment a divatból. Egyszerűen nem tartotta a haladást a korral, és alig vittek bele újítást.

Ezt az átkot próbálja most a Microsoft megtörni, ugyanis bejelentett egy teljesen új Paint változatot.

Egy nemrég kiszivárgott videó tanúsága szerint a szoftvert olyan lehetőségekkel bővítik ki, mint a 3d objektumok létrehozása és szerkesztése.

A látottak alapján a Paint új verziója táblagépeken és pc gépeken is használható lesz, és pillanatok alatt lemodellezhetünk vele egy primitívebb akváriumot, vagy bármi mást, amit szeretnénk.

A térben kialakított objektumok és alakzatok szerkesztése nem bonyolult, és ez felhasználóbarát.

Egyes elemzők komoly jövőt jósolnak a programnak, mely bár nem tör Photoshop magasságba, mindenképp megtalálja majd a megfelelő célpiacát.

Főleg, mert az előzetes felhasználói tesztek eredményei rendkívül pozitívak voltak.

technika technológia tudomány alkalmazások informatika

 

Megtekintések száma: 1886548


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet