Nincs Wifi a ház egyes szegleteiben: Íme, mit tehetsz!

2016 Október 12

Bosszantó tud lenni, ha a ház bizonyos szegleteiben egyszerűen nincs jel. Van, hogy az össze-vissza kábelezések, routerek hálózata sem nyújt megoldást. Itt van azonban valami, ami múlt időbe teszi a problémát!

A Wifi érdekes dolog. A mai életünkhöz már-már szinte elengedhetetlen, és mi férfiak gyakran csüngünk az interneten a kanapén fekve vagy épp a konyhában ügyködve.

Éppen ezért ma már alap elvárás, hogy a wifi a ház minden szegletében fogható legyen.

Azonban nem mindig minden úgy van, ahogy szeretnénk, és gyakran, szinte minden háztartásban előfordul, hogy a wifi jelét bizonyos szegleteiben a háznak nem lehet fogni.

Ezeket a helyeket gyakran holtzónáknak hívja az informatikus szakma, ahol az otthoni WiFi látszólag érthetetlen módon legyengül, vagy teljesen eltűnik.

Napjainkban azonban egy átlagos otthonban olyan sok elektronikus eszköz, fémből készült berendezés található, az épület által okozott interferenciát nem is említve, hogy még a legerősebb, legnagyobb teljesítményű WiFi routerrel is megeshet, hogy hálózati jele nem jut el mindenhová.

Ilyenkor sokszor jut eszébe az embernek az a megoldás, hogy újra kábelezi az egészet, vagy a kábelen juttatja el egy másik routerbe a jelet, de ez sem egy jó megoldás, hiszen nem szeretné senki, ha kábelrengetegek futkosnának végig a ház szobáin.

Van erre egy sokkal elegánsabb megoldás is!

Könnyen segíthet a problémánkon a vezeték nélküli útválasztók hatósugarát kiterjesztő, gazdaságosan használható eszköz, amely a router által küldött jeleket felerősítve életet lehel a holt zónákba.

A NETGEAR AC2200 Nighthawk X4 WiFi Range Extender nagy teljesítményű erősítőjének, belső antennáinak és további, fejlett technológiai megoldásainak köszönhetően a rendkívül jó minőségű lefedettség akár 930 négyzetméterre növelhető, amibe családi házak esetében a kert is bőven belefér.

Az eszköz elejét veheti tehát annak, hogy a házunkban a szobák egyes szegleteiben holt zónák alakuljanak ki, mi pedig önfeledten ki tudjuk használni a wifi nyújtotta előnyöket, bárhol is tartózkodjunk, mikor otthon vagyunk.

technika technológia internet informatika

 

Megtekintések száma: 22859


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet