PlayStation Now és Plus: a Sony új játékelőfizetést tervez az Xbox Game Pass stílusában

2021 Decemberr 05

A Sony állítólag egy olyan játékelőfizetésen dolgozik a PS5 és a PS4 számára, amely a Microsoft Xbox Game Pass-hoz kíván hasonlítani és azzal vetekedni. Míg a Microsoft a Game Pass révén rögtön a saját játékait is elérhetővé teszi, a Sony azt tervezi, hogy a PlayStation Plus és a PlayStation Now szolgáltatásokat egy új ajánlatban egyesíti - írja a Bloomberg.

Tavasszal indul

Az új szolgáltatás, amelynek még nincs végleges neve, de jelenleg Spartacus kódnéven fejlesztik, várhatóan jövő év tavaszán indul. Elképzelhető, hogy a Sony PlayStation Plus néven folytatja, és megszünteti a PlayStation Now-t. A játék-előfizetéses szolgáltatás várhatóan a PlayStation 4 és a PlayStation 5 konzolokon is elérhető lesz havi díj ellenében. Egyelőre nem világos, hogy a játék előfizetése több eszközön is használható lesz-e. A Sony azonban állítólag intenzívebben dolgozik a felhős játékokon, ami arra utalhat, hogy a szolgáltatást akár a konzolokon kívül is lehetne használni. Az Xbox Game Pass Ultimate több mint 100 Xbox-játékhoz biztosít hozzáférést a játékosoknak, a felhőn keresztül PC-n, okostelefonon vagy táblagépen is - a tévére szánt streaming stickek már szintén fejlesztés alatt állnak.

A tervek szerint három díjszabási szint lesz

Emellett a korábbi információk szerint a tervek szerint a játék-előfizetés három különböző tarifát kínál majd, és a választott előfizetéstől függően más PlayStation-generációk tartalmai is elérhetőek lesznek. A legolcsóbb tervezet állítólag megegyezik a jelenlegi PlayStation Plus kínálattal, a középső tervezet pedig számos PlayStation 4 játékot adna hozzá, a PlayStation 5 játékok pedig később következnének. A legdrágább előfizetés számos PS1, PS2, PS3 és PSP játékot is tartalmaz. A Nintendóhoz hasonlóan a vállalat is pénzzé tette volna a retró játékok iránti vágyat, és a retrojátékok iránti vonzalomra váltott volna.

Szintén top címek azonnal induláskor?

Az, hogy a Sony saját csúcscímeit is azonnal felajánlja-e majd az előfizetésen keresztül történő kiadásra, még nem világos. Tavaly Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kategorikusan kizárta ezt, mivel néhány ilyen játék fejlesztése több mint 100 millió dollárba kerül, és az előfizetéses terjesztés nem lenne fenntartható. Azóta azonban - részben a világméretű járvány miatt - felgyorsult a játékelőfizetések irányába mutató trend, és a Sony is egyre több saját játékot dob piacra a PlayStation platformokon kívül. Valami olyasmi, mint a God of War (2018) jövőre PC-re is megjelenik, ahogy az Uncharted-sorozat részei is, miután a Horizon Zero Dawn és a Days Gone már PC-re is portolták.

A PlayStation Now, amelyen keresztül a Sony csak korlátozott ideig kínál néhány vonzó játékot, 2020 végén mindössze 3,2 millió előfizetővel rendelkezett, míg a Microsoftnak alig egy évvel ezelőtt már mintegy 18 millió Game Pass-felhasználója volt.

forrás: computerbase.de

 

Megtekintések száma: 111489


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet