Új rekord! Kevesebb, mint egy másodperc alatt rakta ki egy robot a Rubik-kockát

2016 November 16

Maga a Rubik-kocka kirakása már önmagában is kihívás, de, most, egy robot a 3D-s rejtvényt 10-szer gyorsabban rakja ki, mint a világrekordot tartó ember.

Mindössze, alig fél másodperc (0.637 másodperc) alatt, a Sub1 Reloaded robot a Rubik-kocka minden egyes oldalát egy színre rakta ki. Ez megdönti az előző rekordot, ami 0.887 másodperc volt, amit ugyanezen gép egy korábbi verziója, egy másik processzorral állított fel.

A német technológiai cég, Infineon, ezen a héten, Münchenben, az Electronica vásáron rendezte a rekordkísérletet, mintegy felhívva magára az önmagát-vezető-autó technológiáját. A cég adta a Sub1 Reloaded egyik mikrocsipjét.

„Ez egy óriási számítógépes teljesítmény, egy ilyen, rendkívül komplex rejtvényt megoldani egy géppel,” mondta az Infineon szóvivője. „Ebben az esetben a Sub1Reloaded ereje az Infineon AURIX™ család általtal szállított mikrokontroller motoros vezérlésben van, ez, hasonló, mint amit a vezető asszisztensi rendszerekben.”

Az Infineon szerint, több, mint 43 trillió kombináció lehetséges a Rubik-kocka színes négyzeteinek kirakására. Ugyanennyi mennyiségű kocka 275 rétegben lepné be a földet, ami kb. 65.6 láb, 20 méteres Rubik-kocka magasságot jelent, - tette hozzá a cég képviselője.

A rekorddöntő kísérlet egy gombnyomásra kezdődött. A gép érzékelő kameráinak redőnyét eltávolították és a számítógép felismerte, hogy a kockát összekeverték. A számítógép chip, vagy, más szóval a gép „agya”, ahogyan azt az Infineon nevezi, felismerte a leggyorsabb megoldást. Ez, azután parancsot adott a hat motoros vezérlésű karnak, hogy oldja meg a rejtvényt.

Miközben minden Rubik-kockát meg lehet fejteni 20 mozdulattal, Albert Beer, az Infineon mérnöke nem arra tervezte a számítógépet, hogy a legkevesebb mozdulatot végezze el. Ehelyett, a cég elmondása szerint, a gépet úgy programozták, hogy a legjobb időt érje el, megengedve azt, hogy a Sub1 Reloaded extra mozgást is végezzen a cél elérése érdekében.

technika technológia robotok tudomány

 

Megtekintések száma: 157034


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet