Ujjlenyomat és szelfi: ez lehet a jövő azonosítója átutalásoknál!

2016 Október 09

Egyre újabb és újabb módját fejlesztik ki a biometrikus azonosításnak, mely jól jöhet személyi azonosításnál, és bármilyen olyan online végezhető pénzügyi műveletnél, mint például az online átutalás. 

A jövőben elég lesz csak szelfit készítetnünk és ujjlenyomatot vesz tőlünk a telefonunk az online tranzakcióhoz?

A modern társadalom egyre inkább kezd hasonlítani egy sci-fihez. Újabbnál újabb ketyerék, digitális asszisztensek, beszélőm operációs rendszerek, láthatatlan televíziók.

A biometrikus azonosítás kérdésköre is nagyon valószínű, hogy egyfajra forradalmon fog átmenni az elkövetkező években.

Nemrégiben robbant például a hír, hogy biometriai azonosítóeljárással bővítette portfólióját a MasterCard, így lehetőség van arra, hogy a felhasználók lemondjanak a jelszó megadásáról.

A kompatibilis alkalmazás már elérhető az európai pénzintézetek számára is.

A technológia a kártya tulajdonosainak azonosítására egy rendkívüli eljárást használ. Nem csak ujjlenyomatra van szüksége, hanem az arcra is. Vagyis a tulajdonos arcát elemzi, ehhez szelfit kell készítenünk magunkról.

Az új megoldás kiválthatja a jelszavak alkalmazását, ezáltal sokkal biztonságosabb és rugalmasabb eljárást tesz lehetővé, hiszen eddig a jelszavak elfelejtése gyakran a tranzakciók megszakításához vezetett.

Ez egy igen gyakori probléma volt, és még ma is előfordul az ügyfelek 45%-ánál, ami igen magas arány.

Az ujjlenyomatokhoz elég csak a felhasználónak az ujjait az okostelefon szkennerére helyeznie, míg az arcfelismerési funkció használatához szelfiket készítenie.

Az első teszteket egyébként annak idején az Egyesült Államokban és Kanadában végezték, akkor közel 500 ügyfél tesztelhette a technológiát.

A tesztek jól sikerültek, és a visszajelzések is jók voltak, így a fejlesztő cég úgy vélte, az új fizetési eljárás meghatározó mérföldkövet jelent.

Az üzletekben való vásárlási élmény már az olyan innovációiknak köszönhetően is alapvetően megváltozott, mint az érintés nélküli kártyák kifejlesztése és bevezetése vagy a mobil eszközökkel és a viselhető termékekkel való fizetés.

technika technológia tudomány

 

Megtekintések száma: 16673


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet