10 dolog, ami miatt viták lehetnek a párkapcsolatunkban

2013 Május 19

Nem számít, hogy a szerelmeddel vagy albérlőtársakkal osztozol az életedben, vannak olyan dolgok, témák, amikben ha nem értetek egyet, akkor hosszú idő után igen is nehezen fog működni az együttélés.

Ha úgy hitted eddig, hogy egy párkapcsolatban nincsenek problémák, akkor ezt verd ki az fejedből. Minden kapcsolatban vannak ellentétek, még ha ez nem is jött elő a kapcsolat elején. Minden kapcsolat más és más, viszont vannak bizonyos sémák, amik szinte az összes párkapcsolatban előfordulnak. Ilyenek a félreértések, veszekedések és az elhidegülés. Többnyire ezek egyikére vezethető vissza. Együtt élni párunkkal az elején nehezen indul, és ha nem oldjuk meg a problémákat, véget vethet az mindennek. Itt van egy lista, ami a 10 leggyakoribb okot sorolja fel.

1. A mosogatás az egyik legnagyobb probléma, ki is csinálja meg? Vannak, akik beosztják ezt, hogy egyik nap a pasi, másik nap a csaj. Olyan is előfordul, hogy a pár férfi tagja mosogat, a szebbik nem pedig főz. Viszont vannak, akik mintsem foglalkoznak ezzel, hagyják, hogy csak gyűljön-gyűljön a piszkos tányér, bögre, és arra várnak, hogy a majd a másik úgy is neki áll, ha zavarja. Ez sokszor vitába megy át, hogy 'Te miért nem vagy hajlandó megcsinálni, itthon vagy egész nap'. Ebből sok gond lehet, de csak kommunikáció kell, és megoldás erre.

{loadposition szoveg}

2. Párkapcsolatban sok zűrt, veszekedést tud okozni, ha otthon ülnénk, és pihennénk, erre beállítanak a haverok, barátnők, mert hogy a pár egyik fele meghívta ismerőseit, de erről nem szólt. Sokan nem szeretik az ilyet, de akkor nem is hozzák szóba, mikor ott vannak az emberek, mert hát ki szeret mások előtt veszekedni? Ez is egy idő után kicsapja a biztosítékot, ha jó párszor előfordul az ilyen, de ezt is lehet közölni azzal, akivel együtt élünk, hogy elkerüljük a vitát.

3. A harmadik probléma a kisállatok lehetnek. Itt mii a helyzet a párkapcsolatban élőknél? Jó tudni, hogy élettársunk milyen állatot is szeret, allergiás-e rá, vagy ilyesmi. A legtöbb vita ezt téren talán a kutyás és macskás emberek között lehet, mivel ha párunk kutyás, de mi inkább macskásak vagyunk, hogy oldjuk meg ezt? Három lehetőség van, hogy vagy nem tartunk állatot, vagy pedig belemegyünk, hogy azt az állatot tartjuk, amit a másik szeret, vagy ami ritka, főleg ha emeletes házban élünk, hogy kutyát-macskát is. Ami még fontos, hogy jelentsük be, hogy állatot viszünk a házba, mert ebből előfordulhatnak viták, és akkor szegény állat bánhatja.

10-dolog-ami-miatt-vitak-lehetnek-a-parkapcsolatunkban

4. Ez inkább az olyan kapcsolatra illik, ahol dolgozik az egyik fél, vagy mindketten. Reggeli pakolászások, beszélgetések is vannak, hogy kiakasztják az egyik felet. Mikor felkelünk, még kómásak vagyunk, de párunk csak izeg-mozog, pakol, takarít, és mi meg morgunk az orrunk alatt. Ezek is néha-néha gondot okoznak, de nem akkora probléma azért, de valakinek még is.

5. Ami még sok gondot okoz, okozhat, az a bevásárlás. Itt általában meg van beszélve, hogy mit kell venni, miből mennyit, mennyit is költhetünk, úgy mond. Akik ezt betartják, azoknál nem szokott probléma lenni, viszont előfordulnak az olyan esetek, amikor párunk beállít egy csomó, már-már felesleges cuccal, és akkor jön az, hogy 'Minek vettél ilyet, nem is kell, csak kidobod a pénzt az ablakon'. Ezen legtöbbször a nők akadnak ki, mikor a férfi valami műszaki cuccot vesz csak úgy, amire lehet, szükség sincs, és lehet pont a félre tett pénzt költi el.

{loadposition szoveg}

6. A rendetlenség. Ez még aztán nagy zűrzavart tud okozni. Az el nem pakolt szennyes ruhák a fürdőben, a taknyos zsebkendők az ágyon, tányérok otthagyása ebédnél, mikor végzünk a kajálással. Legtöbb ember szereti a rendet, tisztaságot, abban valahogy jobban érzi magát. Azonban aki lusta, és nem pakol el maga után, azokkal sok vita szokott lenni, főleg ha együtt élünk a párunkkal. Kevés kapcsolat van elméletileg, ahol ezzel nem lenne gond. Sok vitát, veszekedést tudnánk magunk mögött hagyni, ha ezekre odafigyelnénk, legyünk férfiak vagy nők.

7. Az előzőhöz köthető, de még is eltér. A takarítás. Itt a porszívózás, portörlés, hasonló dolgok sorolhatóak, amikből kisebb-nagyobb gubanc szokott lenni. A megoldás erre az esetre az elosztás, ki mit csináljon meg. Ha akkor sem teszi meg párunk, akkor lehet vitatkozni ezen, hogy miért is nem képes megcsinálni.

10-dolog-ami-miatt-vitak-lehetnek-a-parkapcsolatunkban

8. A tisztítószerek. A női nem szokás, ha mindenből a legjobbat veszik meg, ha takarításról van szó, és abból is körülbelül öt félét, hogy végelegesen elpusztítsa a baktériumokat a fürdőben, wc-ben, mosogatás közben. A férfiak persze ezt nem értik, minek ennyi, egy is elég lenne belőle, és ezt gúnyos szemrehányásként szóba is hozzák, amiből persze mily meglepő, de vita lesz. Értjük mi, hogy a tisztaság fontos, a baktériumoknak halniuk kell, de azért ami túlzás, az túlzás, szerintem.

9. Nyilván ez azokra vonatkozik, akiknek többé-kevésbé a szex jelen van. Persze ezt mindenki másképp gondolja, hogy a szex fontos mozgatórugó a kapcsolatban. Ha a párkapcsolatban, amiben élünk nem jó a szeretkezés, unalmas, nincs benne spontán dolog, az úgy mond halálra van ítélve. Fontos, hogy néha napján mutassunk valami újat, csináljuk "extrém" helyen, fürdés közben, mosógépen, vagy csak úgy teperjük le párunkat, amikor hazaér, ez is tűzbe tudja hozni. Mikor nincs ilyen, el kezd unalmassá válni az egész, és később jönnek a kifogások, hogy nincs kedvem, most nem, fáj ez meg az.

10. A hosszú távú kapcsolatoknak is meg van a maga kis veszélye. A legtöbben képtelenek együtt lenni valakivel pár hónapnál tovább, mert nem elég ügyesen kezelik a helyzetet, vitákat. Ez azzal jár, hogy feladod önmagad és szinte állandóan a párodon lógsz. Egy ideig lehet ezt csinálni persze, valamilyen mértékben, hiszen amikor szerelmes az ember, képtelen mással foglalkozni, mint a nagy Ő-vel, de azért ne vigyük túlzásba. Hagyjunk teret a másiknak, el kell néha szakadni a másiktól, hogy a találkozás jó legyen, mert ha ezt nem tesszük, veszekedések lehetnek, és végül talán szakítás is, amit senki nem szeretne. Persze fel lehet dobni a kapcsolatunkat. Ezek a meglepetések. Spontán jövő vacsora, mozi, meglepő, romantikus dolgok, mint például kisebb ajándék, kedveskedés.

Ami a lényeg, hogy figyeljünk oda a másikra, ki mit szeret, mit hogyan kezeljünk a élettársi kapcsolatban, és arra is, ne hidegüljünk el a másiktól. Ha szeretjük, és együtt akarunk lenni vele sokáig, akár életünk végéig, ezekre találjunk megoldást, és akkor minden jó lesz.

 

Megtekintések száma: 5161


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet