10 dolog, amit ne vegyél karácsonyra senkinek

2012 Decemberr 03

Bizonyára karácsonykor sokaknak okoz gondot az ajándék választás, jómagam is átélem évi szinten, és igencsak sokszor rosszul is választottam. Vannak dolgok amiket mi jónak láthatunk, viszont senkise szeretne ilyen kis ,,vacak'' ajándékot kapni, hisz egy ruhának, fehérneműnek kevésbé örülnek az emberek, mint más nagyobb dolgoknak. Íme 10 dolog amit senkinek se vegyünk!


 

1. Pénz
Bármennyire is kézenfekvőnek tűnik, hacsak nincs előre megbeszélve, pénzt nem illik ajándékozni, ezt jó, ha tudod! Lehet, hogy a nem tetsző ajándék helyett az illető jobban örülne a dolog pénzösszegének, de az ilyesmi nem túl ízléses.

 

2. Ajándékutalvány
Ajándékozz gázszámlát! Vagy ételutalványt, bármit. Kevés ennél undorítóbb ajándék létezik, éreztetni a pénztelenséget még ekkor is... Ahhoz hasonló, mint amikor az ember direkt rajta hagyja az árcímkét az ajándékon, csak az éppen a fordítottja.Jobb, ha meg sem fordul a fejedben.

 

3. Sál, sapka, zokni
A szokásos. Amit minden karácsonykor kap valakitől az ember. Egy ízléses, szép sál még határeset, de a zokni már megmosolyogtató. Olyan mindennapos, filléres dolog, amit az ember jobbára saját magának vesz meg. Ha valakitől ennyi telik, az inkább egy doboz csokival lepje meg szeretteit, mert ennél még az is jobb.

 

4. Tusfürdő, dezodor és társaik
Nemhogy az egyik legötlettelenebb, de a legizléstelenebb ajándék. Tisztálkodószereket ajándékozni annyit jelent, mintha azt mondanád: „büdös vagy!" Személyes kedvencem a sampon – hiszen itt nem az illat a lényeg, hanem a fajta. Az ember nem cserélgeti a samponját és a hajtípusa sem váltakozik túl sűrűn, ezt persze az ajándékozók soha nem találják el.
Ezzel ellentétben egy ízléses, finom parfüm kiváló ajándék lehet, de nem árt előtte érdeklődni, puhatolózni, hogy milyen illatokat, márkákat kedvel az, akinek szánjuk.

 {loadposition szoveg}

5. Névre szóló ajándéktárgyak
Amilyen poén volt megjelenésekor, annyira unalmas lett mostanára. Ha az illető nincs kibékülve a nevével, akkor pláne kerüld ezt a megoldást, egész biztos, hogy akkor sem fogja viselni a Dezső feliratú zoknit, ha az amúgy sem látszik a cipőben. A törülközőbe hímzett név pedig kissé az óvodára hajaz, ott volt szokás így megjelölni... Ám, hogy mégiscsak ellent mondjak magamnak: egy szép, gravírozott toll lehet, hogy klisés, de attól még jó ajándék lehet.

 

6. Csokoládé, ital, kávé, ajándékkosár
Ezeket ugyan illik ajándékozni, de sokkal inkább hivatalos közegben, kevésbé ismert embereknek, munkatársaknak, alkalmazottaknak, főnöknek. Rokonoknak, közeli családtagoknak nem ajánlott, bár kétségtelen, hogy van olyan, aki jobban és őszintébben örül egy nagy doboz bonbonnak, mint bármi másnak. Ha mégis ezek mellett döntesz, figyelj a minőségre! Nincs lehervasztóbb valamelyik áruházlánc sajátmárkás termékeinél, ha ajándékról van szó.

 

7. Fehérnemű
A férfiak hajlamosak arra, hogy ne saját maguknak vegyék meg az alsógatyát. Először anyu veszi, aztán a párjuk. A nők pedig hajlamosak arra, hogy ezt ajándék formájában is kifejezzék, és a fa alá alsógatyát helyezzenek. Majdnem ugyanaz a tészta, mint a zokni esetében – felesleges az ilyesmit karácsonyi ajándéknak kinevezni. A férfiak viszont, mivel a nők maguknak vásárolnak fehérneműt, kénytelenek valami merészebbel előállni, ha ilyen tervük van. Ez általában valamilyen „szexis" darabot takar, és ez nem biztos, hogy jól sül el – ha a méret nem jó, az ennek még csak a legenyhébb fokozata...

 

8. Célozgató ajándékok
Fogyókúrás segédeszközt ajándékozol duci nagynénidnek (netán hatalmas doboz csokoládét)? Szakácskönyvet annak a rokonnak, akiről az egész család tudja, hogy rettenetes a főztje? Ugyan. Nem a karácsony a megfelelő idő arra, hogy bújtatott célzásaidat ajándékokkal fejezd ki. A gonoszkodást hagyd meg máskorra, különben lehet, hogy jövő évben te fogsz nagyot nézni az ajándékodon!

 

9. Ruhát csak körbekérdezéssel
Merész dolog ruhát vásárolni valakinek ajándékba. Fontos, hogy alaposan ismerd az illető ízlését, így tehát csakis közeli családtag vagy barát jöhet szóba. Vicces tud ugyanis lenni, mikor egy rosszul megválasztott pulcsi pár év alatt körbemegy a nagyobb rokonságon, mert valaki mindig továbbajándékozza. Ráadásul nem elég, hogy ismerjük a méreteket, hiszen nem mindenki szabályos modell alkat (pláne a nők) – előfordul, hogy egyszer a 36-os méret a jó, egyszer meg a 38-as. Persze általában blokk ellenében kicserélhetők a ruhadarabok, de akkor is óvatosan kell bánni az ajándékozásukkal.

 

10. Gyertyatartó, gyertya, illatosító
Az abszolút felesleges cuccok. Lehet szép, meg illatos, de leginkább porfogóként funkcionál, és amúgy is kapott már ilyet mindenki mindenkitől, tehát egyre csak halmozódik és foglalja a helyet.

 

Ajándékválasztáskor vedd figyelembe, hogy az ajándék ne neked tetszen, hanem annak akinek veszed. Mindenképp kérdezz körbe akit csak tudsz, és gondosan válaszd meg az ajándékot, hiszen lehet csak egy apróság, de elég nagy szerepe lehet egyes emberek életében...Vannak akik komolyan veszik a karácsonyt ne feledd, ha neked is ilyen rokonaid vannak, Te is vedd komolyan az ajándékválasztást. Vajon hányan kezdtek el újra keresni ajándékot?

 

Megtekintések száma: 5515


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet