A 10 legszebb magyar szó

2013 Július 28

Szókincsünk lassan egyenlő a végtelennel, hiszen szinte naponta bővül – főleg a szleng terén. De vannak köztük örökérvényű szépségek, melyek csengése és jelentése is zene lehet a fülnek.
Kis közvélemény kutatás után én az alábbiakat gyűjtöttem egy csokorba:

Szeretet
Biztos vagyok benne, hogy még a legkeserűbb ember is szeret valamit, valakit. A szeretet a szívűnkben él, megfoghatatlan dolog, mely körülölel bennünket és nélküle talán értelme sem volna az életnek. Itt léte különösebb magyarázatot nem is érdemel.

Hűség
Lehet az ember hű önmagához, egy társhoz, a hazájához, az elveihez. E szó érzése, kimondása komoly jelentéssel bír, melyet nem tehet mindenki a magáévá.

Édesanya, édesapa
A kettőt nem lehet szétválasztani, hisz egy új élet megszületéséhez mindkettőjükre szükség van. Nem vagyunk egyformák és az élet piszok kemény tud lenni, de bízom benne, hogy legtöbbünknek szívmelengető érzés mindkettőjükre gondolni. Rájuk, kik felneveltek, ápoltak, aggódtak és talán büszkék lettek ránk!

Végzet
Számomra különleges jelentéssel bír, hiszek benne mindenekfelett! Olyan dolog, amire senki sincs befolyással, egyszer csak jön és leterít – hatalma van!

{loadposition szoveg}

Suttogás
Ha csak arra gondolunk, mikor valaki gyöngéden a fülünkbe ejt pár halk szót, szerintem sokan kezdünk libabőrözni. Kellemes kis folyamat, mely testi közelsége miatt borzongató és izgató is tud lenni...

Illúzió 
Néha jó csak a vágyakba, álmokba, egy kis varázslatba kapaszkodni. Egy újabb megfoghatatlan dolog, mely ha hatalmába kerít, nehezen enged...

Szabadság
Szabadnak lenni, szárnyalni, élni, élvezni minden pillanatot – láncok és kötelezettségek nélkül. Sokaknak ismeretlen fogalom, hiszen börtön nélkül is lehet rabként élni egy életen át. Törékeny dolog, óvni kell, megtartani...

Fájdalom
Ha mélyen belénk hasít, senki sem tartja szépnek. Hiába negatív érzés, csengése egyedi és hallatán mindenkiben felötlik egy emlék, amiről tudja, mi is az igazi fájdalom. Mert a lelki gyötrelem ezerszer kínzóbb a testinél...

Szellő
Egyszerű dolog, mely hozhat felüdülést és szintén bizsergető. Elég, ha csak végig simítja arcunkat egy forró, nyári napon és máris szebbé teszi a világot.

Sikoly
Érzelmekkel teli, hangos és földrengető. Lehet fájdalommal teli, kéjes, örömittas vagy akár fülsértő. Személy szerint én a másodikra szavazok, de egy igazi vad csaj mi mást is választhatna?!... ;)

 

Megtekintések száma: 4334


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet