A 10 legszexisebb tudós nő

2018 Február 19

1. Amy Mainzer, PhD: Asztrofizikus

a-10-legszexisebb-tudos-no

Amy Mainzer asztronómiából doktorált le a Kaliforniai Egyetemen (UCLA). Helyettes projektvezető a NASA „Széles látószögű infravörös felmérő felfedező műhold (WISE)” projektjénél. Ugyanakkor kutatásvezető a NEOWISE projektnél, ahol kisebb bolygókat tanulmányoznak, valamint a földközeli objektumokat vizsgáló kameránál is segédkezik. Több alkalommal megjelent már a History Channel sorozatában, az Univerzumban. Kutatási területei közé tartoznak az aszteroidák, a barna törpék, planetáris légkörök, törmelék lemezek, csillagkeletkezés, valamint az új, Földre és világűrbe készített műszerek megtervezése és legyártása.

Érdekes tény: Az Amymainzer aszteroidát róla nevezték el.

2. Aditi Shankardass, PhD: Idegtudomány

a-10-legszexisebb-tudos-no

Aditi Shankardass a londoni egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd a sheffieldi egyetemen doktorált le az idegtudományok területén. Úttörő klinikai munkát végez az agy EEG felvételei segítségével, hogy ezáltal sikerüljön diagnosztizálnia a fejlődési rendellenességeket gyerekeknél. Előző munkái során sikerült azonosítania a diszlexia mögött rejlő neurológiai okokat, amit bemutatott a díjnyertes prezentációja során 2001-ben, az Egyesült Királyság Parlamentjének éves fogadásán, ahol Nagy-Britannia legjobb fiatal tudósait, mérnökeit és technológusait díjazták. Shankardass bizottsági tag a Globális Idegtudományok Alapítványánál, ahol világszerte szeretnék felhívni a figyelmet a neurológiai és pszichiátriai rendellenességekre. Volt már szakértő a BBC egyik tudományos műsorában, ahol a szakértelmét megosztotta mindenkivel különböző dokumentumfilmekben és rádióadásokban.

3. Franziska Michor, PhD: Evolúciós Biológia

a-10-legszexisebb-tudos-no

Franziska Michor a Harvard egyetemen doktorált 2005-ben, az organizmikus és evolúciós biológiai tanszéken. Ezek után a Harvard egyetem legnagyobb potenciállal rendelkező tudósai közé vették be, majd a Dana-Farber rákkutató intézetben dolgozott, Bostonban. 2007-től 2010-ig egyetemi adjunktus volt a New York városában található rákkutató központban. 2010-ben visszatért a Dana-Farberhez, és a harvardi közegészségügyi iskolához. A laborjában a rák evolúciós dinamikáját tanulmányozzák.

Érdekes tény: Franziska és a húga, Johanna - aki matematikából doktorált – mindketten vezethetnek kamionokat Ausztriában, van rá jogosítványuk.

4. Clio Cresswell, PhD: Matematika

a-10-legszexisebb-tudos-no

Clio Cresswell matematikából doktorált a New South Wales-i egyetemen, Ausztráliában. 2004-ben, kiadott egy bestseller könyvet, Matematika és Szex címmel. A könyv központi témája az, hogy a matematika hogyan segíthet nekünk a szerelem titkait illetően, és olyan témákat érint, mint például a randizás, randi játékelméletek alkalmazásával, a kapcsolatok matematikai logikája és az orgazmusok mögött álló számok.
Idézet tőle: "A leghíresebb teóriám a 12 döngetés szabálya. Volt 12 partnered, és utána kiválasztod a következő legjobbat. A következő legjobb lehet a 16., 50., 110. — erről neked kell döntened. Nekem jóval több, mint 12 partnerem volt. Ez megmutatta nekem, hogy bizonyára már találkoztam valakivel a múltamban, akivel igazán boldog lehetnék, csak ugye gondjaim vannak az elkötelezettséggel" ~ mesélte Cresswell az ABC.net-nek.

5. Olivia Judson, PhD: Evolúciós Biológia

a-10-legszexisebb-tudos-no

Olivia Judson a biológiai tudományok terén doktorált az oxfordi egyetemen. Az első könyve, a Dr. Tatiana szextanácsai mindenkinek (2002) egy cikk végterméke lett, amit a "Szex egy háború!" címmel publikált egy magazinban. A könyv olyan stílusban íródott, mintha állatoknak adna tanácsot a szexről. Részletezésre kerül benne többféle szexuális gyakorlat, és ezzel áttekinti a szex evolúciós biológiáját. A könyve nemzetközi bestseller volt, és Samuel Johnson-díjra jelölték, ismeretterjesztő irodalmi kategóriában. A második könyve, a Dínó tojások reggelire 2009 jött ki.

Idézet tőle: “Az igazi monogámia ritka. Annyira ritka, hogy ez az egyik legdeviánsabb viselkedés a biológiában.”

6. Rhonda Freeman, PhD: Neuropszichológia

a-10-legszexisebb-tudos-no

Rhonda Freeman pszichológiából doktorált, ezen belül a neuropszichológia tudományágon belül, a Drexel Egyetemen. A neuropszichológiai pályán képezte tovább magát, értékelve a pszichiátriai kezelésre szoruló betegei kognitív és érzelmi állapotát. Olyan személyeken segített szaktudásával, akiket könnyű- vagy súlyos agysérülés, stroke ért, akiket akut stressz szindróma, vagy más, egyéb neurológiai és egyéb probléma gyötört. 2001 óta Freeman Dél- Florida legnagyobb ideggyógyászatán dolgozott, a Sunrise Medical Group Neurology-nál.

Követheted őt Twitteren: @DrRFreeman, vagy a weboldalán: a www.RhondaFreemanPhD.com-on.

Érdekes tény: A Philadelphia Eagles focicsapat hajrálánya volt 1995-1999 között, valamint a Miami Dolphins csapaté 2006-2007-ben.

7. Jennifer McCarty, PhD: Anyagtudomány és Gépészet

 a-10-legszexisebb-tudos-no

Jennifer Hooper McCarty a Johns Hopkins Egyetemen doktorált. A PhD tanulmányai után kutatóként dolgozott az oxfordi egyetem anyagi tanszékén, és történeti elemzést hajtott végre 19-20. századi kovácsoltvasakon és acélszerkezeteken, majd archív és dokumentációs kutatást végzett helyi kovácsok, történészek és hajógyártó szakemberekkel. Tanulmányozta a Titanicból szerzett anyagokat, ami alapján egy társával írtak egy könyvet, ami az Igazából mitől süllyedt el a Titanic: Új felfedezések címet kapta. Jelenleg az Oregon állambeli Egészség & Tudományegyetemen dolgozik.

8. Talmesha Richards, PhD: Molekuláris orvostudomány

a-10-legszexisebb-tudos-no

Talmesha Richardsnak teljes tanulmányi ösztöndíjat ajánlott két egyetem is, a Princeton és a Johns Hopkins. Végül a PhD-ját a Sejtes és Molekuláris Orvostudomány területén a Johns Hopkins School orvosi egyetemen kapta meg, ahol a kutatásai a mellrák felé irányultak.
Érdekes tény: Hajrálány volt a Baltimore Ravens csapatánál, és jelenleg a Washington Redskins csapatát erősíti.

9. Kirsten "Kiki" Sanford, PhD: Neuropszichológia

a-10-legszexisebb-tudos-no

Kristen "Kiki" Sanford molekuláris, sejtes és integratív pszichológiából doktorált, a UC Davis egyetemen. Neuropszichológiai kutató volt az egyetemen, a tanulásra és a memóriára szakosodott. Majd az egyetem után inkább különböző médiumokban mutatta be a tudományt. 2005-ben díjat kapott az Amerikai Szövetség a Tudomány Fejlődéséért egyesülettől, egy rádióműsorban nyújtott munkájáért, melyet Heti tudományos híreknek hívtak. Ennek köszönhetően később producerként dolgozott a WNBC hírcsatornán.

Érdekes tény: Feketeöves taekwondós a hölgy. Emellett az egyik álma az, hogy egyszer szerepelhessen az Agymenők című sorozatban.

10. Cheska Burleson, PhD: Kémiai Óceántan

a-10-legszexisebb-tudos-no

Cheska Burleson kémiai óceántanból doktorált a Dél-Florida egyetemen. A kutatásai azokra a mérgekre fókuszáltak, amelyeket „vörös áradatként” ismert algák termelnek. Emellett az algafajok lehetséges gyógyító hatását is vizsgálta, és olyan kivonatokat talált, amelyek ígéretesek lehetnek a malária-ellenes gyógyszerek elkészítésében, valamint ezekkel talán küzdhetünk a staphylococcus különböző törzsei ellen, beleértve az MRSA-t, ami a legellenállóbb és legpusztítóbb formája a baktériumoknak.

Érdekes tény: Cheska 17 évesen kezdett el egyetemre járni, mivel elég kredittel rendelkezett ahhoz, hogy elsőéves legyen. Jó pár éven át műkorcsolya-versenyző is volt.

 

Megtekintések száma: 35905


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet