A legleleményesebb vizsgázók

2013 Május 12

A leleményes diákok rendszerint könnyebben átmennek a vizsgán, mint a stréberek, akik mindent bemagolnak, de a számonkéréskor teljesen elveszítik magabiztosságukat. Ma már lejárt lemez a kibúvók kereséséhez a váratlan haláleset, megbetegedés, s a " Tudtam, de elfelejtettem " szöveg sem ér sokat, de a legleleményesebbek mindig megtalálják a megfelelő módszereket!

{loadposition szoveg}

  • Olykor még napjainkban is célt ér, amikor a dolgozatírás kezdetén ismeretlen bejelentés érkezik: bomba van elrejtve az épületben!
  • Ahol még nem módi az üres lapok lepecsételése, ott a diákok könnyen tudnak simliskedni: előre megírják otthon a tételeket, s egy adódó alkalommal kicserélik a tanár által kiosztott lappal
  • Néha az is beválik, ha a főiskolás lány a combján felhúzott szoknyában sajnáltatja magát, hogy milyen kis távoli szegény faluból jött, ahol még könyvtár sincs, így nyáron nem volt lehetősége elolvasni a megjelölt műveket, majd elkezdi mondani folyékonyan azt az egyet, amit ismer
  • Ismerek olyan vakmerő egyetemistát, aki két fröccs lehajtásával indult neki a megmérettetésnek. Annyit beszélt a feladott témáról, hogy tanára szinte könyörögve kérte, mondja meg, hanyast kér, csak ne beszéljen tovább lyukat a hasába!
  • Azért akadnak olyanok is, akik megbuktak, de azért megpróbálták menteni a menthetőt: a történelem dolgozat javítása után például azzal magyarázta a fiú azon feleletét, hogy a szántást a földművelésben 6 ökörrel végezték, hogy kettő tolta, négy húzta, el ne akadjon. A piacokon jártas lánynak meg fogalma sem volt, mivel kereskednek a romának, de egyet kellő magabiztossággal állított: bizsukat árulnak.
  • Az egyik legleleményesebb ötlet viszont annak az egyetemista lánynak a fejéből pattant ki, aki el se ment a vizsgára, mert nem készült fel: Felhívta tanárát egy zajos utcából, s közölte, hogy sajnos elindult a 300 km- re levő városból hajnalban a vizsgára, de az autópályán lerobbant a kocsija, s már nem tud odaérni, várja a segítséget. Könnyűszerrel szerzett másik vizsgaidőpontot. Ismertek hasonló éleseszű diákokat?

 

Megtekintések száma: 5438


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet