A világ legjobb aquaparkjai

2013 Február 03

Nyár, napfény, strand. A legtöbb ember azonban nem elégszik meg a homokos tengerpart nyújtotta látvánnyal és kikapcsolódással, hanem valami extrémebb és szórakoztatóbb tevékenységet választanak. Az ő számukra kedvezünk egy kicsit, hiszen cikkünkben bemutatjuk a világ Top 10 legjobb vízi vidámparkját!

10. Sunway Lagoon

Malaysia

A Sunway Lagoon a legnagyobb vízi park Malajziában. Ha éppen Kuala Lumpur területére mennék nyaralni, akkor ez a hely kihagyhatatlan! A park területe három részre van osztva, ahol különböző vízi kalandokban vehetünk részt! Ezek a World of Adventure, Waters Afrika és Wild Wild West nevet viselik. Ezen kívül ott van a 6000 tonna homok valamint a pálmafák az igazi trópusi élmény elérése érdekében.

9. Chimelong Water Park

Kína

A Chimelong Water Park talán a legnagyobb vízi park a világon. Az 1 millió négyzetméter víz napokig tartó szórakozást nyújt. A park különlegessége a széles választékú és teljesen egyedi túrák gyűjteménye. Ezek a legnagyobb, és legizgalmasabb kikapcsolódást nyújtó vízi expedíciók a világon!

8. Wet n 'Wild

Orlando, Florida

Ha belefáradt a meleg Florida nyújtotta látnivalóiba, akkor irány a Wet 'n Wild, ahol lubickolhatunk az igen izgalmas vízi túrák tengerében. Összesen öt különböző izgalmas túrából választhatunk, ami mellett számos egyéb, pihentető vizes látványosság is rendelkezésünkre áll.

7. World Water Park

Edmonton, Kanada

Edmonton ad otthont az egyik legnagyobb bevásárlóközpontnak a világon. Szintén itt található az egyik legizgalmasabb fedett vízi park is. Bár a hőmérséklet Kanadában meglehetősen hűvös, a World Water Parkban kellemes időre számíthatunk. Ebben az óriási fedett vízi parkban található a legnagyobb fedett hullámmedence a világon. Több izgalmas túrán is részt vehetünk, mint például a Sky Screameren, Tropical Typhoonon és Nessie bosszúján.

6. Schlitterbahn

Texas

Schlitterbahn a legnagyobb vízi park Texasban! A német eredetű, Schlitterbahn szó, csúszós utat jelent. Ennek megfelelően rengeteg érdekes alakú csúszdával találkozhatunk, ha ellátogatunk ide.

{loadposition szoveg}

5. Noé bárkája Waterpark

Wisconsin

Az egyik legnagyobb vízi park az USA-ban a Noé bárkája, ahol több mint 60 csúszdával várják az ide látogatókat. A park mintegy 70 hektáros területen kínál szórakozást a forró nyári napokon. A parkban a csúszdákon kívül két hullám medence, négy játszótér, két folyó és egy lagúna medence áll rendelkezésre. A legnépszerűbb vízi csúszda, a Time Warp, amely egy teljes körű 70 méteres tölcsér.

4. Las Cascada Water Park

Puerto Rico

Az 1985-ben épült vízi park, az egyik leghíresebb a karibi-térségben. Ha pihenésre vágyunk, akkor végig lebeghetünk a Tropical Lazy folyón, de ha adrenalin bombát akarunk akkor ott vannak a sebesség túrák és a túlélő csúszdák.

3. Sandcastle Waterpark

Egyesült Királyság

Sandcastle a legnagyobb fedett élményfürdő az Egyesült Királyságban. Jelenleg több mint 18 vízi látványosságot nyújt a különböző korosztályok számára. Választhatunk a különböző csúszdákból, végig utazhatunk a lusta folyón, és még egy hullám gép is gondoskodik az élmények fokozásáról! A MasterBlaster elnevezésű látványosság a legnagyobb vízi hullámvasút a világon.

2. Wet n 'Wild Water World

Ausztrália

Ez a legnagyobb vízi park Ausztráliában. Ellentétben sok parkkal egész évben nyitva tartanak.(Vajon miért?) Ez a nem rég épült vízi paradicsom az adrenalin kereső embereknek ajánlott. A csúszdák közül a legizgalmasabb Tornado, a négy személyes tölcsér csúszda, és a Blackhole.

1. Water Country

Virginia

Ez a gyönyörű vízi vidámpark az 1950-es éveket idézi. Persze ezen kívül számos új és innovatív látványossággal is találkozhatunk ebben a parkban. Legyen szó vadvízi evezésről vagy akár kaland túráról mindenki megtalálja a maga számára ideális szórakozási lehetőséget.

Fodor Zsolt

 

Megtekintések száma: 5197


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet