Az Anonymus 10 legnagyobb dobása

2018 Június 10

10. Kitették azon vállalkozók listáját, akiket a kormány a Wikileaks meghackelésével bízott meg

az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa A HBGary volt az a vállalat, amit a Wikileaks elhiteltelenítésével bíztak meg. A Wikileaks, mint az Anonymus célja, hogy a vállalatokat és a kormányokat őszinteségre bírják, és átláthatóak legyenek, ezzel is nehezítve vagy teljesen megszüntetve a korrupciót. A HBGary azért volt nagy fogás, mert a kormányzat azért fizette, hogy a kormányzati oldalakat a hackerektől védjék. Hát nem jött össze.

9. Putyinnak segítő, orosz hackereket füleltek le

 az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa Egy független fiatalokból álló csoport szerint Putyin a legmegfelelőbb vezető és az újraválasztási kampányában segédkeztek a kiber fronton. De az Anonymus résen olt és bebizonyította, hogy Putyinhoz köthető cégek és alapítványok finanszírozták működésüket.

8. Kanadai kémek személyazonossága

az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa A világ legalulértékeltebb titkosszolgálata, a Kanadai hírszerzésnek is volt dolga a Guy Fawkes maszkos bandával. Az Anonymus úgy gondolta, hogy átgondolt cselekedet, ha fedésben dolgozó ügynökök és rendőrök személyazonosságát és tartózkodási helyét hozzák nyilvánosságra.

7. Személyes adatokkal visszaélő cégek

 az-anonymus-10-legnagyobb-dobasaAz ausztrál telekommunikációs vállalat, az AAPT-t csípték fülön, hogy az ügyfeleik személyes adatait és a szolgáltatásuk használata közben felmerült információkat átadták az ausztrál belügyi szerveknek

6. Westboro Baptista Közösség

az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa A közösség híres arról, hogy kvázi szektaként üzemelnek. A közösség minden egyes tagjának személyes adatait tették közzé és szerepükkel a szektában.

5. FBI és Scotland Yard közötti telefonbeszélgetések és leiratuk

 az-anonymus-10-legnagyobb-dobasaAz FBI és a brit megfelelője a Scotland Yard elhatározta, hogy a kormányellenes hackereket begyűjtik és felgöngyölítik ezt sejtek laza szövetségéből álló láncot. Az Anonymus azonban résen volt és az egész beszélgetést közzétették

4. Nemzetbiztonsági szoftvergyártó

 az-anonymus-10-legnagyobb-dobasaAz olaszországi székhelyű Symantec szoftvergyártó a tűzfal és vírusirtók mellett lehallgató programokat írnak, telepítenek és lízingelnek. Nagyon sok európai titkosszolgálat mellett a magyarok is az ő szoftvereiket használták. Az Anonymus azonban nem csak meghackelte őket, hanem közzé is tette az adatbázist, innen tudhatjuk, hogy például milyen eszközökkel rendelkeznek, milyen módszerrel jutnak be a gépekbe, és hallgatnak le telefonokat és milyen fedőcégen keresztül vásárolták meg a szoftvert.

3. Amerikai Statisztikai Hivatal

 az-anonymus-10-legnagyobb-dobasaA Hivatal adatbázisát nyomták fel és tették közzé az összes bizalmas személyes anyagot.

2. St Louis megyei Serif

az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa  A Fergusonban zajló tüntetéssorozat kapcsán került a helyi serif a figyelem középpontjába. Az Anonymusnak köszönhetően az összes személyes adata, neve eddig is nyilvános volt, de lakcíme, fogorvosi kartonja, családja is nyilvános lett.

1. Klu Klux Klán

az-anonymus-10-legnagyobb-dobasa  A leghasznosabb, amit az Anonymus valaha tett, hogy több mint ezer Klu Klux Klan szimpatizáns nevét arcképét és lakcímét tették közzé, ezzel is segítve a társadalmat és megnehezítve a szélsőséges eszmék terjedését.

 

Megtekintések száma: 155576


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet