Bizarr függőségek

2018 Június 02

Vannak bizony nagyon furcsa esetek a világban, amikor emberek olyan dolgokat tesznek, vagy esznek, amit mások igen csak különösnek találnak.
Összegyűjtöttem a világ 10 legfurcsább függőségét.  

Fogfehérítés függőség
Szép ha valakinek hófehér a mosolya, de hogy valaki ezt havonta többször is megcsináltassa, az már úgy gondolom egy kissé beteges. A fogfehérítés egy egyszerű művelet, és némelyik embert annyira magával ragadja, hogy a megszállottjává válik.

Szolárium függőség
A tanorexia, (szolárium függőség) egy olyan ártalmas függőség, amely már nagyon hasonlít a szenvedélybetegségekhez. Van némi bizonyíték arra, hogy az UV sugárzás barnító hatása komoly függőséget okozhat. A barnulás hatására a testben endorfin hormonok szabadulnak fel, ami az agyban eufórikus állapotot idéz elő. 

Ragasztószalag evés
A Georgiában élő Marietta 9 éve rágcsál ragasztószalagot. "Az egész úgy kezdődött-meséli-, hogy nem volt nálam rágó. Így fogtam egy darab ragasztószalag csíkot, és azt kezdtem el rágni." A függősége egyre rosszabb. Ma már három tekercs ragasztót rágcsál el naponta. Egy kb. négy centis darabot bevesz a szájába, aztán addig rágja, amíg van íze. Végül lenyeli, és kezdődik az egész elölről. Arról nem tudunk, ez mennyire káros a fiatal lány szervezetére, de azért mindenkit óva intek attól, hogy kipróbálja ezt a dolgot.

Majonéz függőség
Sokan szeretjük a majonézt, hiszen krumplit mártogathatunk bele, vagy finom kísérője a főtt virslinek, és elengedhetetlen alapanyaga a franciasalátának. De Philippa Garfield, aki Londonban él, már igazán túlzásba esett a majonéz használatát illetően. Ő mindent majonézzel fogyaszt. Szendvicset, salátákat, édes, savanyú dolgokat, de ami a legfurcsább, hogy a kávéját és teáját is csak így hajlandó elfogyasztani. Nem emlékszik arra, hogy honnan ered a függősége, és orvosról hallani sem akar. Igaz a majonézt nem csak belsőleg, hanem külsőleg is használja, szépítőszerként. Hidratálóként, hajápolóként. Azzal tisztában van, hogy különös függőségének egyik velejárója a kellemetlen illatok, de ez nem igazán zavarja. Egyedül él. Talán nem is véletlenül.

Plasztikai sebészet függőség
Aki még soha nem végeztetett plasztikai műtétet, nem igazán érti meg azokat az embereket, akik újból, és újból kés alá fekszenek. Vannak akik a második és harmadik műtét után egyenesen függővé vállnak. Ezek a műtétek azt hitetik el a páciensekkel, hogy minden egyes operáció után még gyönyörűbbek lesznek.
                            bizarr-fuggosegek
Élő skorpiókat eszik egy iraki farmer
Egy 34 éves samarrai farmer minden nap megeszik egy élő skorpiót. Ismail Jasim Mohammed fiatalabb korában megelégelte, hogy ezek az ízeltlábúak állandóan megcsípték. Akkor határozta el, hogy kamatostul visszafizeti a dolgot. Azóta minden nap az ebédlőasztalnál csemegeként elfogyaszt egyet a mérges állatokból. De mi történne, ha valamelyik meg akarná csípni őt? Semmi. Hiszen orvosi vizsgálatok bizonyítják, hogy Ismail az évek alatt immúnissá vált a skorpió mérgével szemben.

Szivacsevés
Adele első ránézésre egy átlagos floridai nő. De van egy igazán különös szokása. Az ülőgarnitúrák, és kanapék töltelékanyagát eszi. Mivel a dolog már több éve tart, Adele több száz kiló szivacsot is bekebelezhetett. Van hogy csak nassolgat, de aztán hirtelen elpattan benne valami, és egy délután alatt akár két kiló tömőanyagot is befal.
Több alkalommal is orvoshoz kellett vinni, mert a "nasi" eltömítette a beleit. De nem tudnak mit kezdeni a függőségével.

Jégfüggőség
Azt a megszállottságot, amikor valaki állandóan jeget akar rágcsálni, pagophágiának hívják. Ez a dolog a vashiányra vezethető vissza, ezért ez gyógyítható vas pótlásával, és C-vitamin adagolásával, ami megkönnyíti a vas felszívódását a szervezetben.

Szappan és mosópor evés
Egy floridai 19 éves lány ritka betegségben szenved. Tempest Henderson függősége a szappan és mosópor evés, de mint tudjuk, ezek tele vannak a szervezet számára mérgező anyagokkal. "Belemártottam az ujjam a dobozba, és lenyaltam róla a mosóport.-Emlékszik vissza az első "találkozásra".-Egyszerre volt édes és sós. Annyira élveztem! Azonnal a rabja lettem." Tempest azóta belekóstolt a szappanba is, és hetente akár ötöt is elszopogat, pedig tudja hogy ez a szenvedélye akár az életébe is kerülhet.

Temetés- függőség
Luis Squarisi minden reggel, amikor felébred, bekapcsolja a rádiót, és meghallgatja, hogy történt-e haláleset. 20 éve minden temetésen részt vett, ami a városában lezajlott. Még a munkahelyéről is kilépett, hogy hódolni tudjon szenvedélyének. A 42 éves férfi függősége apja temetésén kezdődött, és azóta egészen megszállottá vált.

 

Megtekintések száma: 175594


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet