Mitől félnek a férfiak?

2013 Augusztus 04

A férfiak mindig erősnek mutatják magukat, hiszen így lettek nevelve. A gyengeség, az olyan lányos dolog. De azért nekik is megvannak, azok a kis "apróságok", amiktől, ha titokban is, de rettegnek. 

1.Félelem a kudarctól.
A siker a férfiaknak nagyon fontos, meg akarják mutatni, hogy ők a legjobbak. A munkában, az élet egyéb területein is. Ezt bizony sokszor tárgyakkal is kifejezik. Az övék a leghatalmasabb autó, egy drága óra, vagy a legújabb telefon. Ezek a dolgok mind-mind hozzátartoznak a férfi kelléktárához.

2. Félelem a betegségektől.
Gyengének, és elesettnek aztán végképp nem akarnak látszani. Akármi történik, az orvoshoz is csak a legvégső esetben látogatnak el.

3. Félelem a női főnöktől.
A férfi alkalmazottak egyharmadának van női főnöke. A férfi önértékelését igencsak aláássák ezek a sikeres, gazdag nők, és azt sem igazán értik, hogy egy nő hogyan irányíthat egy férfit. A konfliktuskezelésben a nők legyőzhetetlenek, ezért a férfiak általában kerülik a vitákat – félnek a megaláztatástól.

4. Félelem az érzelmek kimutatásától.
Attól még nem gyenge egy férfi, ha néha kimutatja az érzéseit. Sokan titkolják, mit éreznek, mert úgy gondolják, ha őszintén beszélnek az érzéseikről, akkor nevetségessé válnak. Vagy csak egyszerűen félnek attól, hogy így sebezhetőbbek lesznek. 

5. Félelem a kopaszodástól, a pocakodástól.
Vagyis félelem az öregedéstől. Az idő mindenki felett eljár, és ezt el kell fogadni. Egy őszülő férfi látványa sok nő számára vonzó. A ritkuló haj sem jelenti azt, hogy vége a világnak. A sörhas ellen pedig lehet tenni sportolással, egészséges étrenddel.
                          mitol-felnek-a-ferfiak
6. Félelem az impotenciától.
Az erősebb nem 90%-a fél az impotenciától. Ez a félelem talán egyidős az emberiséggel, hiszen már az ókori egyiptomiaknál is találunk recepteket a férfierő növelésére. Amióta a nők öntudatosabbak lettek még az ágyban is, azóta az impotenciától való félelem csak megerősödött a férfiakban.

7. Félelem a riválisoktól.
A férfiak állandóan konkurenciaharcot vívnak egymással. A munka, a sport és a magánélet területén is. Amióta a nők válogatósabbak lettek, a férfiak állandóan meg akarják mutatni, hogy ők a legjobbak. Ezért mindent meg is tesznek. Egyre több férfi jár edzőterembe, fogyókúrázik, divatosan öltözik, férfi parfümöt használ. Egy szóval, ügyel a megjelenésére.

{loadposition szoveg}

8. Félelem attól, hogy az apja nem veszi komolyan.
Ősi konfliktus apa és fia között. A legtöbb fiaital férfiban ott van az a félelem, hogy semmi nem jó az apjának, amit ő csinál. Pedig sokszor ez nincs így, tehát alaptalan a félelem, tehát csak le kellene ülni, és tisztázni a félreértéseket.

9. Félelem attól, hogy a nő elhagyja.
A legtöbb férfi retteg attól, hogy a párja egy napon elhagyja. Ezt ők vereségként élik meg, mintha elvesztettek volna egy csatát.

10. Félelem a mérettől.
A férfiak legérzékenyebb pontja. Nagy részük elbizonytalanodik. ha szó esik a méretükről. A reklámok csak fokozzák a szorongásukat, hiszen a tv, az újságok címlapjai tele vannak izmos, kigyúrt férfiakkal, és a pasik úgy gondolják, ezek a férfiak csak hatalmas szerszámmal rendelkezhetnek. Ez tévedés, és ahogyan mondani szokták, nem a méret a lényeg.

 

Megtekintések száma: 4398


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet