Top 10 thriller,...

2012 Decemberr 04

Manapság a szórakozás egyik legkedveltebb formája az otthonunkba varázsolt mozi nyújtotta élmény. Az internet térhódításával rengetegen élnek a letöltés lehetőségével, bár én manaság is sűrűn megfordulok a moziban, hiszen azt az élményt egyetlen dolby digital cucc sem tudja visszaadni hűen, amit ott kapok. Sok műfaj közül válogathat a kikapcsolódni vágyó. A következő lista teljes mértékben szubjektív (nem hivatalos), és legutóbbi, megragadó filmélményeimen alapul, amely lehet akár többéves élmény is, ha nyomot hagyott bennem. Én ezeket a filmeket ajánlanám megnézésre, többségét az utóbbi időből. A műfaj, amiből válogatni fogok: thriller, akció, akció-thriller. Nem szeretem a képtelen dolgokat, így a horrorokkal sem jövök ki igazán.

{loadposition szoveg}

Előre elnézést kérek, ha valakinek a kedvenc művét kihagytam. Ha megírjátok alul, hogy ti mit írtatok volna még bele a cikkbe, valószínűleg én is azt fogom mondani, hogy igen, tényleg az is nagyon jó film. De pillanatnyilag ezek jutottak eszembe az utóbbi idők emlékezetes filmélményei közül, amelyek nekem tetszettek. Így arra kérlek titeket, hogy bővítsük top 10 thrillerünket tovább, írjatok bátran!

Top 1. Elrabolva 1., 2.

Már a főszereplő is lehengerelt. Szeretem Liam Neesan filmjeit, aki ebben az alkotásban ex-ügynököt alakít. Elvált feleségétől, lánya nem vele él, aki Párizsba szeretne menni barátnőjével. Nagy nehezen az édesapa is áldását adja az útra, mely során Kim (lánya) és barátnője már a reptérről kilépve megismerkedik egy sráccal, és közös taxiba szállnak. A lányokat még aznap délután elrabolják, amit ügynökünk is végighallgat telefonon. Ezt követően repülőre száll...
Izgalmas, akcióban bővelkedő, fordulatos, egy percig sem unalmas film. Bátran ajánlom.

top-10-thrillerKép forrása: beyondhollywood.com

Top 2. Átnevelőtábor

Egy szigeten különleges tábort működtetnek problémás gyerekek számára, azonban a szülők maguk sem sejtik, hogy bántalmazzák és agymosásnak vetik alá szemük fényét. Sophie utálja mostohaapját, akivel egy összezördülést követően, ő is a táborban találja magát. Gyorsan észreveszi, hogy mi folyik itt. Eközben szerelme, Ben, mindent megtesz annak érdekében, hogy bekerüljön, és megszöktesse őt. Izgalmas, pörgős, megdöbbentő alkotás.

top-10-thrillerKép forrása: http://static.est.hu

Top 3. Lopott idő

Mit tennél, ha egy olyan világban élnénk, ahol az új fizetőeszköz nem a pénz, hanem az idő, és az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább? A gazdagok akár halhatatlanok is lehetnek, míg a szegények bármelyik percben meghalhatnak. Egy szegény srác (J. Timberlake) rengeteg pénzt kap váratlanul, ezért gyilkossággal gyanúsítják és üldözni kezdik. Közben egy gengszterbanda is üldözi, de ők a 'pénzt' akarják. Végső megoldását ebben látva, elrabolja egy gazdag üzletember lányát, akivel egymásba szeretnek. Újszerű, akciódús, lebilincselő alkotás.

top-10-thrillerKép forrása: http://m.cdn.blog.hu

Top 4. Pillangó hatás (több részes)

A Pillangó-effektus szerint, ha egy pillangó meglebbenti a szárnyát a világ egyik végén, a másikon akár tornádót is okozhat. Evan sokszor elvesztette emlékezetét gyerekkorában, folyamatosan naplót vezetett. Felnőttként ezt olvasgatva egy furcsa képességre jön rá: tud időutazni, és helyre tud hozni dolgokat a múltban, amik nem úgy sikerültek, ahogy kellettek volna. Ezek azonban hatással vannak a jelenre is...

top-10-thrillerKép forrása: http://www.mozicsillag.com

Top 5. Elhurcolva

Nathan mindig is sejtette, hogy nincs vele minden rendben. Úgy érezte, mintha valaki más életét élné. Egyszer kiskori képére bukkan egy eltűnt gyerekekkel foglakozó internetes oldalon, és élete fenekestül felfordul. Nathannek ezután egy csinos lány társaságában bérgyilkosok és titkosügynökök hada elől kell menekülnie, míg saját kézbe nem veszi az irányítást.

top-10-thrillerKép forrása: http://www.filmsite.hu

Top 6. Tetovált lány (több részes)

Sok esztendővel a film cselekményét megelőzően egy családi összejövetel alkalmával eltűnik egy lány, akinek holttestét sosem találták meg. A gyanú a Vanger-klánra terelődik. Mikael Blomkvistet bízzák meg az ügy felderítésével, kinek segítségére lesz a tetovált hacker lány, Lisbeth. A nyomozás során egyre sötétebb és veszélyesebb dolgokra derül fény.

top-10-thrillerKép forrása: kritikusszemmel.blogspot.com

Top 7. A halálraítélt

Egy nagypénzű filmrendező valóságshow-t rendez egy szigeten 10 elítélttel, akiknek a motívációja a szabadulás, ha túlélik a csöppet sem unalmas 'játékot'. A dolog azonban megváltozik, mivel egy olyan 'játékos' is bekerül a szigetre, aki felveszi a harcot a gonosszal. Megkezdődik a kegyetlen öldöklés a túlélésért. top-10-thrillerKép forrása: favoritsonlinemovie.blogspot.com

Top 8. Éhezők viadala

Kicsit sci-fi-s történet. Panem országának minden körzetéből kiválasztanak minden évben egy-egy 12-18 év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venni az Éhezők viadalán, melyet élőben közvetít a tv. Amikor Katniss húgát kisorsolják, önként jelentkezik inkább, és helyette megy a viadalra. Érdekes történet egy kis szerelmi szállal vegyítve. Történet emberségről, szerelemről, küzdésről...

top-10-thrillerKép forrása: mon.hu

Top 9. Szállító (több részes)

A szállító személyében Jason Statham profi alakításának lehetünk tanúi, aki sosem kérdez, sosem hibázik, sosem nézi meg a csomagot, csak teljesíti küldetését. Mindig betartja saját szabályait, egyszer azonban mégis megnézi a rábízott csomag tartalmát, melyben egy bekötött szájú kínai lányt talál. Kézbesíti a lányt, de utána meg is menti, és kezdetét veszi a nyomozás.

top-10-thrillerKép forrása: http://m.cdn.blog.hu

Top 10. Hatodik érzék

Nem tudom, miért, de engem ez a film nagyon megfogott. Régi, 1999-es alkotás, de ma is megállja a helyét. Egy hatéves kisfiút rémálmok gyötörnek, és halottakat lát, akik kérésekkel fordulnak hozzá. Bruce Willis gyermekpszichológust alakít, aki múltja elől próbál menekülni. A fiú csak vele érti meg magát, de korántsem biztos, hogy meg tudja menteni a fiút.

top-10-thrillerKép forrása: http://static.est.hu/

A fentieken kívül még nyilván nagyon sok jó film van, ami ide sorolható, úgyhogy várom a további javaslatokat.

 

 

 

Megtekintések száma: 7072


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet