A jövő Audija lézerfényszóróval!

2014 Január 05

Az Audi a Detroiti Autószalon előtt a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon is bemutatkozik, méghozzá vadító pirosban és lezeres fényszóróval pompázva!

Az Audi már korábban is kísérletezett lézervilágítással, de de egy utcai autó előzeteseként felfogható tanulmányautóban most mutatnak először ilyet. Valószínűleg azon iparkodnak, hogy a BMW i8-as által már megtalálható technológiát úgymond ők koppintsák le elsőként, ne a többi konkurencia.

a-jovo-audija-lezerfenyszoroval

{loadposition szoveg}

a-jovo-audija-lezerfenyszoroval

a-jovo-audija-lezerfenyszoroval

A lézeres fényszóró kétszer akkora útszakaszt képes bevilágítani, akár 500 méterre képes elvilágítani a gyáriak szerint, mint a LED-es lámpák, háromszoros fényerővel. Továbbá a lézeres világítás legnagyobb előnye, hogy kisebb diódákból lehet megépíteni, ami nagyobb szabadságot ad a lámpatestek formatervezésénél. Az Audi tanulmányában egyébként a lézer mellett az intelligens LED mátrix fényszórókat is meghagyták, amellyel az út bármelyik része megvilágítható. 

Márcsak a színe miatt is elfogadnám ezt az Audi Sport Quattro-t, melynek egyébként a motorháztetője alatt 560 lóerős V8-as turbómotort és egy 150 lóerős villanymotort találunk, amellyel a kocsi összteljesítménye eléri a 700 lóerőt. 

 

Megtekintések száma: 9530


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet