Az első görög 3000 lóerős "Káosz" ultraautó

2021 November 12

Ismerd meg a világ első "Ultra Car"-ját, a "Káosz" nevű autót. Az autó soha nem látott (akár) 3000 lóerővel rendelkezik, és teljes egészében Görögországban készült! Az ultraautót a tervező és autóipari mérnök Spyros Panopoulos mutatta be.

Ez nem csak az első 100%-ban görög gyártású szuperautó, hanem a nagy teljesítményű járművek egy teljesen új kategóriáját mutatja be a világnak: Az "ultraautó". A Chaos utcán is legális lesz, ára 5,5 millió eurótól kezdődik a 2000 lóerős alapváltozatért, és egészen 12,4 millió euróig terjed a 3000 lóerős, teljes specifikációjú modellért.

"Mivel sokféle szériaautóhoz, például Lamborghinikhez és McLarenekhez gyártottunk már számos teljesítményfokozó alkatrészt és az az ötletünk támadt, hogy létrehozzuk a saját tervezésű és gyártású autónkat, amely tartalmazza majd ezeket az alkatrészeket, és egy általunk teljes egészében elkészített jármű lesz" - Spyros Panopoulos

Spyros Panopoulos autótervező és mérnök kijelentette, hogy cége nemrég nyitotta meg a fejezetet az általa "a bolygó első ultraautójaként" jellemzett járműre, miután már bebiztosították az első megrendelésüket, az első szállítás pedig 2022 elejére várható.

A "Korres P4"-re sokan úgy emlékeznek majd, mint az első görög gyártású sportautóra, amelyet a Korres Engineering tervezett, és mint az első görög "igazi" szuperautóra, valamint az egyetlen olyan sport/szuperautóra, amely nagy sebességgel képes földön és aszfalton egyaránt közlekedni. A Korres eredetileg 100 autómodell gyártását és értékesítését tűzte ki célul Észak-Amerikában, a Közel-Keleten és Görögországban. Az autó azonban még nem került értékesítésre és piacra. 

forrás: greekgateway.com

 

Megtekintések száma: 120423


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet