Ennél öregebb Toyotát még tuti nem láttál!

Monday, May 14, 2018

Ez a szerkezet igazából szinte nem is autó, hanem egy túlkoros műszaki berendezés. A szavak nélkül is elképesztő történeteket mesélő Toyoda AA a világ legrégebbi Toyotája!

Ha szereted a történelmet, és a régi autókat, akkor ez a darab igazi csemege lesz számodra. Ugyanis a világ legöregebb Toyotájaként tartják számon az itt bemutatott leletet.

Sokkal inkább őskövületnek kellene hívni, mintsem járműnek. Annyira régi, hogy a világ legöregebb autói között van világszinten is.

Az ominózus autó az AA típus 1936-os sorozatgyártásából származik, méghozzá a legelső szériából. Abból az eredeti 100 példányból, melyet még nem is Toyotának hívtak, hanem Toyodának.

Az autó motorja egy háború utáni kibelezett teherautó motorjaként zörög, a futómű szintén egy teherautó származéka lehet. A kormány és a műszerek is teljesen más forrásból származnak, és közük sincs igazán a Toyotához.

A kocsi orr részét teljesen átalakították valamikor, valószínűleg azért, mert összetört. Hogy hogyan, azt már sohasem tudjuk meg. Talán a háború során tört össze, vagy egy másik autó toltak meg vele, vagy részegen nekihajtottak valaminek.

Ez egy olyan rejtély, amit az autó örökre magába temetett.

Ha Hága felé jársz, s beugrasz a Louwmanba, ne hagyd, hogy elcsábítsanak a legújabb csúcsmodellek, és tekintsd meg ezt a történelmi csodát.

autók verdák történelem régi darabok

 

Megtekintések száma: 604767


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet