Lada Granta: jó autó elérhető áron?

Monday, October 9, 2017

A Lada, mint nagy visszatérő márka olyan modellel jelentkezett, mely sokáig a második legolcsóbb autó volt hazánkban. De vajon mennyire jó a Lada Granta?

Ha kimondjuk a szót, hogy Lada, akaratlanul is a régi vágású kocka Ladák jutnak az eszünkbe. Még annak ellenére is, hogy a Ladák ma már nem egyelőek régi árnyékukkal.

Bár az autó Granta modellje rendkívül olcsó, és hazánkban sokáig a második legolcsóbb autóként tartották számon a piacon, nem biztos, hogy a legjobb választás számunkra. Ugyanis azt be kell vallani, hogy nem egy tipikus családi autó.

Ráadásul 2 millió forint már nagyon is sok egy olyan kocsiért, mely szinte Spártaian egyszerű, és az olcsóság több lényeges ponton is kiütközik.

Remek külső

Kívülről egyáltalán nem hat olcsó autónak az alapkivitel. A krómozott csík a hűtőmaszkban büszkébbé teszi az orrát, a 4260 mm-es autó formaterve nem bántja a szemet.

A magasra épített és elég keskeny autó arányai tökéletlenek.

Belül sem lehet túl sok okunk a panaszra. A Lada Granta nem rendelkezik látványos kidolgozási hibákkal.

Bár az igaz, hogy a vékony, és rossz tapintású kézifék kar nem túl kényelmes, vagy a nagyon béna slusszkulcs alaposan rombolhatja az élményt.

A műszerfal nagy része azonban teljesen elfogadható felületű és van elég rakodóhely.

A teljesítmény

A Lada igazi kis energikus autónak érződik. Váratlan, de apró nyilak figyelmeztetnek a sebességváltásra, ha a számítógép szerint nem vezetünk takarékosan vagy túl alacsony fordulaton másszuk meg a kaptatókat

.

Szerencsére a magasba törő felületeken az elérhető nyomaték miatt nem sűrűn kell visszakapcsolni. Ilyen téren maga mögé utasít pár jobb kocsit is, és felmegy hármasban olyan emelkedőkön, ahol más benzines kocsik csak kettessel tudnának.

A váltó ellenben nagyon rossz. Többször beakad, furcsa hangokat ad, és kényelmetlen használni.

Kettesben-hármasban nagyon friss a gyorsulás, igazi fürge autóvá téve a Lada Grantát.

Megéri az árát?

Összességében bár ára nem rossz, és maga az autó sem, fontos megemlíteni, hogy tényleg nagyon olcsó, de egy ilyen árkategóriában vannak jobb használt modellek is más márkából.

Érdemes végiggondolni, hogy mit választ az ember. A Lada Granta jó, energikus és gyors, de a 2 millió forintos modell bántóan spártai alapfelszereltséggel rendelkezik, így érdemes alaposan meggondolni a vásárlást.

autók verdák lada tesztek

 

Megtekintések száma: 298339


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet