Megérkezett a napelemes Ford C- Max Solar Energi!

2014 Január 04

Az elkövetkező napokban fogják bemutatni a CES 2014 elektronikai kiállítás keretében az új gyártmányt, a napelemes Ford C- Max Energie elnevezésű autót! 

Az autógyártó egy kaliforniai napelemgyártó céggel együtt dolgozva alakította ki projektet, amely egy Fresnel lencsét használ, hogy a napsugarakat az autó tetején lévő napelemre irányítja A rendszer képes érzékelni a napszakot, valamint az autó elhelyezkedését és a lencsét folyamatosan mozgatja kelet-nyugat irányban, hogy a lehető legtöbb napenergiát lehessen hasznosítani.

A napelemek optimális töltése persze csak akkor érhető el, ha az autó tetejét süti a nap, viszont elérhető egy töltő csatlakozó az autón aminek segítségével hálózatról is feltölthetőek az akkumulátorok.

megerkezett-a-napelemes-ford-c-max-solar-energi

megerkezett-a-napelemes-ford-c-max-solar-energi

{loadposition szoveg}

megerkezett-a-napelemes-ford-c-max-solar-energi

S bár egyenlőre csak az elektromos hajtást használva 33 kilométert tudsz megtenni, mégis azt tartják, hogy tovább lehet ezt a technikát még fejleszteni és az autó akár a benzinesek konkurenciája is lehet a későbbiekben! Az pedig már eleve nagy lépés, hogy nem kell olyan sok időt várni a feltöltésre, hiszen a speciális lencsékkel felszerelt napelemeknek köszönhetően viszont egy nap alatt akár négy óra töltésnek megfelelő áramot is vissza tud termelni!

S használható a kocsi vegyes üzemmódban is, így pedig A Ford adatai szerint közel 1000 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel. S külsőre sem néz ki rosszul, mert az sem egy utolsó szempont azért. 

 

Megtekintések száma: 9645


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet