Új kocsi vagy használt kocsi? Ez itt a kérdés…

2017 Október 04

A mai napig nagy a vita arról, hogy milyen legyen az első kocsi az ember életében. Egyesek úgy tartják, az ember legelső autója legyen szerény, míg mások csak az újjal érik be. Hol az igazság?

Ha te is első autó vásárlása előtt állsz, vagy még csak tervezgetsz, ez a cikk tisztába tud tenni néhány dolgot a kérdésben.

Rengeteg vélemény van arról, hogy egy férfi legelső autója milyen legyen. Markáns vélemények szélsőséges ütközése jellemzi a témát.

Míg vannak, akik azonnal egy vadiúj, gyártósorról legurult autót javasolnak, addig mások azt mondják, tilos új kocsit venni, először egy használt, elnyűtt autón kell megtalálnunk önmagunkat.

Használt autók

Sokan csak azért vesznek első autónak használt autót, mert arra van pénzük. Ez tiszta sor. De nem minden esetben ez az egyetlen és kizárólagos ok. Sok ember gondolkodik az első autóról úgy, hogy annak nem kell a tökéletesség mintaképének lennie.

Sőt, ami azt illeti, sokan egyenesen azt tanácsolják, hogy bármekkora igényekkel rendelkezünk gépjárművek terén, a legelső kocsink mindenképp egy olcsó, de megbízható autó legyen.

Egy ilyen kocsit ugyanis nem félt az ember, és nem mell úgy vigyáznia rá, mint a hímes tojásra.

Nem hátrány, ha a saját kocsinkat nem kell félteni. Az első saját kocsin érdemesebb kiélni a vágyainkat, megtalálni a valódi vezetési stílusunk. Szívesebben teszteljük saját képességeink, vezetési tűréshatárunk egy párszázezres autón, mint egy több milliós metál fényezésű bestián, amin minden karcolás meglátszik.

Olcsó használt autónál nem csap belénk a villám, ha egy rosszabb környéken kint hagyjuk az utcán éjszakázni a kocsit. Nem féltjük az időjárástól, és remek lépcsőfok lehet egy későbbi, még komolyabb autó felé.

Sokan amolyan beszokatóként szoktak kisebb teljesítményű, használt autót venni.

A vadi új álom

A teljesen új, és drága gépkocsiknak megvan az a nagyon nagy csábító ereje, hogy minden új. Soha senki nem ült még – a tesztvezetőket kivéve – a volán mögött. Te lehetsz az első tulajdonos, az első, aki kihajtja belőle az eső 500 kilométert, és aki először koszolja alaposan össze a kasznit.

Egy új autó azonban rengeteg pénzben van, és ha a vezetési stílusod sem forrt még ki, tehát nemrég szerezted meg a jogosítványt, akkor állandóan csak azon fogsz görcsölni, nehogy valami baja legyen az autónak, és soha nem fogod tudni megtapasztalni a vezetésed fizikai határait.

Az sem egy elhanyagolható tény, hogy egy vadi új gépkocsival tudni kell báni, és akiknek még nem sok autóhoz volt szerencséjük, ügyetlenebbül tartják karban, mint azok, akiknek már van ebben némi tapasztalatuk.

Egy rosszabb hírű környéken sem hagynád ott szívesen, anélkül, hogy vigyázzva állna benned az a bizonyos, mikor az éjszakában meghallasz egy autóriasztót felcsendülni.

Egyszóval egy új kocsi inkább akkor jó választás, ha már van némi vezetési tapasztalatunk, egy kialakult stílusunk, és van tapasztalatunk az autók karbantartásában is.

Kicsit olyan ez, mind a gyermekvállalás kérdése: a pároknak szokták javasolni, hogy előbb egy kutyát kezdjenek el nevelni, mert azzal felelősség tudatot alakítanak ki egymásban, és ha jön a gyerek, már lesz fogalmuk arról, hogy milyen gondoskodni valakiről.

autók verdák kocsik

 

Megtekintések száma: 269447


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet