Virgil Abloh együttműködik a Mercedes-Benz-zel, hogy létrehozzon egy egyedülálló művet, amelyet a legendás G-Wagon ihletett

2020 Október 07

A Mercedes-Benz G-osztály tavaly ünnepelte 40. évfordulóját, így a Daimler története során a leghosszabb gyártású járművekké vált. Az eredetileg katonai járműként kifejlesztett Geländewagen az elmúlt négy évtizedben az egyik legnépszerűbb terepjáró sorozat lett. A SUV ikonjának ünnepelt történelem tiszteletére a neves amerikai tervező és vállalkozó, Virgil Abloh „Geländewagen Project” elnevezésű műalkotást készített, együttműködve Gorden Wagenerrel, a német gépjárműgyártó tervezőigazgatójával. A Louis Vuitton férfi ruházattervezője és a hipster márka alapítója, az Off-White együttműködésben Gorden Wagenerrel, a Mercedes-Benz tervezési főtisztviselőjével szeptember 8-án mutatják be egy online eseményen. "A Virgil Ablohmal, a kor egyik legbefolyásosabb és inspiráló alkotójával való unió képviseli a Zeitgeist Mercedes-Benz ötletét, a közös alkotást és a lenyűgöző képességeket mind termékeink, mind márkánk számára" - mondta Bettina Fetzer, a Mercedes-Benz AG maketingese.

Abloh úgy jellemezte a projektet, mint „tökéletes alvázat, amellyel bevonhatják a modern művészek elképzeléseit arról, hogy mi lehet a stílus jövője a koncepcionális autótervezésen belül”. A bevezetést követően egy replikát árverésre bocsátanak online módon, és az összes bevételt a művészeteket támogató jótékonysági szervezeteknek és a nemzetközi kreatív közösségnek adományozzák. Gorden Wagener, aki a projektet a divatot és a művészetet egyesítette az autóiparral, elmondta: „A Mercedes-Benz manapság sokkal több, mint egy luxusautó, egy design márka és luxuscímke. Sikertörténetünk egyik fő oka esztétikai lelkünk és egy egyedi stílus. A következő lépés a Mercedes-Benz tervezésének ösztönzésében az együttműködésünk Virgil Abloh-val."

Forrás: Luxurylaunches

 

Megtekintések száma: 63676


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet